26 / 04 / 2024

'Çorum Stadı'nın yıkımı doğru, konut yapımı yanlış'

'Çorum Stadı'nın yıkımı doğru, konut yapımı yanlış'

Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı Orhan Sakınmaz. Çorum şehir Stadı ve spor tesislerinin olduğu yerlerin yıkılmasının doğru ama yerine yapılması düşünülen konutların yanlış olduğunu söyledi.



Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çorum şehir Stadı ve spor tesislerinin olduğu yerlerin yıkılarak adeta bir müteahhit ve arsa sahibi ilişkisi ile halk dilinde yap sat mantığının tam bir acımasız kapitalizmin şehirleşme anlayışı ve güzel Çorum'a bu zihniyetin yakışmadığını, bu zihniyetin de sonunun olmadığını söyledi. 


Karakeçili Mahallesi sınırları içindeki bu stadın yerinin ama sadece stad yerinin yıkılmasının doğru ama yerine yapılması düşünülen konutların yanlış olduğunun altını çizen Sakınmaz, "Zaten sayın belediye başkanımızın da bu projenin içine sinmediği yaptığı açıklamadan da anlaşılmaktadır. O halde gelin bu konut projesinden vazgeçin Çorum için iyi ve güzel olanı seçin" dedi. 


"Yapılacak olan 1200-1500 adet konutun en az 4-5 bin nüfus demektir ki bu da kanalizasyon, atık su vb. kısaca altyapı problemleri demektir ayrıca bir de o kadar konutun en az o kadar da aracı olacağı kabul edilirse gazı caddesinin hem trafiği hem de altyapısı felç olacak cadde çekilmez bir hal alacaktır.250 bin nüfuslu bir şehnn maalesef tek bir caddesi olması ayrı bir problem olarak dururken ve bu yola paralel ikinci hatta üçüncü caddeler açılması beklenirken hala alternatifsiz bir caddeye bu kadar yüklenmek ne kadar doğrudur' diyen Sakınmaz, konuya ilişkin şunları söyledi:


'Bunların yanı sıra buradaki spor tesıslennin yok edilmesi amatör spora vurulacak en büyük darbedir.Çorum da oturup da orada spor yapmayan hiç kimse yoktur. bu en azından amatörcedır, Çorumlunun uğrak yerıdir.adeta orası ulaşımı kolay amatör sporun toplanma merkezi, meslek yüksekokulunun futbol sahasıdır yani güzel Çorum'umuzun ortak paydasıdır.dolayısı ile lütfen buraları yok etmek yerine tam tersi muhafazası için sahip çıkalım. Aynca metropol arsası denilen yerinde konut olarak işaretlenmesi ılerıki yıllarda o mevkilerde emsal olarak gösterilerek yapılaşmanın artacağı kaygısını taşımaktayız. Bu önemli konularda şehrimizin ilgili oda temsilcilerinin de görüşlennı açıklamasını bekleriz.Şehrimizin mimarlar odası, mühendisler odası. 

Çorum amatör spor kulüpleri federasyonu vb. ile belediyemizle bir araya gelerek Çorum'a faydalı bir proje üretilebilir kanaatindeyiz.'



Çorum Kent Haber




Geri Dön