20 / 04 / 2024

Çorum'a Koçhisar'ın suyu geliyor!

Çorum'a Koçhisar'ın suyu geliyor!

Çorum'un orta ve uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İsale Hattı'nın ihalesi 29 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. projeyle Çorum içme suyuna kavuşacak.



AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun verdiği bilgiye göre, Hitit Üniversitesi akademik yılı açılışı dolayısı ile geçtiğimiz ekim aynıda Çorum'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıkladığı 19 Müjde'den "Koçhisar Barajı 2 Kısım İsale Hattı Proje Yapımı" 29 Aralık Pazartesi günü ihale ediliyor.

 

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu yaptığı açıklamada şöyle dedi:


"Çorum Merkeze İçme ve Kullanma Suyu sağlayacak Koçhisar Barajı İsale Hattı'nın ihalesi 29 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Koçhisar Barajı isale hattı için ilk adımı atıyoruz. Bilindiği üzere dedelerimizin hayali Koçhisar Barajı'nın tamamlanmasıyla planlanan projeler tek tek hayata geçiyor. 


ALACA TEMİZ SUYA KAVUŞUYOR


1. aşamada Alaca ilçemizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak: Koçhisar Barajı 1 Kısım İsale Hattı yapımı tamamlandı. Arıtma tesisi de bitirilme aşamasında. Önümüzdeki günlerde Alaca ilçemize temiz ve sağlıklı suyu vermiş olacağız. 


118 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK


2. aşamada Koçhisar Sulaması ile 118.350 dekar tarım arazisi sulamaya açılacaktır. Çalışmalar hızla devam etmektedir. 


ÇORUM'A İÇME SUYU GELECEK


3. son aşamada ise Çorum Merkez'in gelecekteki 50 yıllık su ihtiyacına sigorta olması planlanan, tedbir amaçlı olarak Koçhisar Barajı 2 Kısım 50 Km'lik İsale Hattı Proje yapım çalışması da ihale ediliyor. 

Böylece Koçhisar Barajı'nın bereketinden tüm Hiiseyinova, uzun yıllar boyunca; temiz - sağlıklı suyundan da hem Alaca hem de Çorum şehir merkezimiz faydalanacaktır. Hayırlı uğurlu olsun"


Geri Dön