26 / 04 / 2024

Çorum'un yeni stadı açılıyor!

Çorum'un yeni stadı açılıyor!

Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen 15 bin kişilik stadyum, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hizmete açılacak.



Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen 15 bin kişilik stadyum açılış için gün sayıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, stadın açılışı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak.

15 bin kişilik kapasiteye sahip

Çorum Belediyesinin kendi bütçesinden yaklaşık 160 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği yeni stadyum, 15 bin kişilik kapasiteye sahip.

Tribün koltukları, aydınlatma ve skorbord montajının tamamlandığı stadyumun zemini de alttan elektrikli ısıtmalı sisteme sahip. Genişliği 68 metre, uzunluğu ise 110 metre olan sahanın çimleri Sakarya'dan getirilen Çorum'daki yeni stadyumun, 25’i engelli olmak üzere 1061 araçlık park alanı mevcut.

Tamamı kapalı tribün olan ve 1 misafir girişi, 2 güney tribün girişi, 2 doğu tribün girişi, 2 kuzey tribün girişi bulunan stadyumun, çevre düzenlemesi ve diğer eksiklikleri giderildikten sonra en kısa zamanda hizmete açılması hedefleniyor.

Ankara-Samsun kara yolu kenarındaki arazide inşaat çalışmalarına 2016'da başlanan 15 bin seyirci kapasiteli stadyum ile İskilip kara yolundaki eski hayvan pazarı alanında yapımına 2017 yılında başlanan 4 bin 840 seyirci kapasiteli spor salonu inşaatı, maddi kaynak yetersizliği ve yüklenici firmadan kaynaklı olan çeşitli sebepler nedeniyle tamamlanamamıştı.
 

Gençlik ve Spor Bakanlığından Çorum'a 69 milyon TL'lik tesis yatırım!


Geri Dön