20 / 04 / 2024

Coşkun Yılmaz kimdir?

Coşkun Yılmaz kimdir?

Türkiye’de 86, yurtdışında 49 projeyi hayata geçiren Kayı İnşaat’ın ortaklarından olan Coşkun Yılmaz kimdir? Coşkun Yılmaz, ne zamandan beri inşaat sektörünün içinde? Kayı İnşaat'ın hayata geçirdiği projeler nelerdir?



Coşkun Yılmaz kimdir?

Coşkun Yılmaz, 1966 doğumlu. Galatasaray Lisesi mezunu olan Coşkun Yılmaz, bugün Kayı İnşaat'ın ortaklarındandır.


Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde, Harvard’da ise yüksek lisans eğitimini tamamlayan Coşkun Yılmaz, inşaat mühendisidir.  İnşaat sektörü dışında hazır beton sektörü ile ilgili olan Coşkun Yılmaz,  üniversite son sınıfta iken Orhun Kartal ile birlikte Kayı İnşaat’ı kurdu. 


Kayı İnşaat ile birlikte bugüne kadar Türkiye’de 86, yurtdışında 49 projeyi hayata geçiren firma 3′ü Türkiye’de, 5′i Kazakistan’da, 2′si Rusya’da, 2′si de Cezayir’de olmak üzere toplam 12 adet projeyi de gerçekleştirdi.


Kayı İnşaat yöneticilerinden biri olan Coşkun Yılmaz, depremlerin müteahhitlik üzerinde etkilerinden bahsetti. Müteahhitliği en çok sistemin etkilediğini dile getiren Yılmaz, “Yıkılan binaların önemli bir oranında, bölgesel zemin farklılığının oluşturduğu sorunların incelenmemesi ve dizayn hatalarının çok yüksek olmasının yattığına inanıyorum. Bölgede müteahhitlik yapanların tümünün hırsız olduğunu sanmıyorum çünkü, böyle insanların ayakta kalmayacaklarını biliyorum. Ayrıca proje bedellerinden öylesine kaçıyoruz ki, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar ucuz proje bedeli olduğunu düşünmüyorum. Sonra da çizilen bu projeyi taşeron kalfalar imal ediyor.” dedi.


Kayı İnşaat projeleri :


Alışveriş Merkezleri: Serdika İş ve Alışveriş Merkezi - Sofya / Bulgaristan, Ozas Alışveriş Merkezi - Vilnus / Litvanya, Marmara Park Alışveriş Merkezi - İstanbul / Türkiye, Mega Family Alışveriş Merkezi - Samara / Rusya, Mega Alışveriş Merkezi - Çimkent / Kazakistan,  Ramstore Alışveriş Merkezi - Orehovo / Zuevo, Mega Alışveriş Merkezi - Aktobe / Kazakistan, Keruen Alışveriş Merkezi - Astana / Kazakistan, Yeşil Plaza Alışveriş & İş Merkezi - İstanbul / Türkiye.


Altyapı Çalışmaları: Bağbaşı Hidroelelektrik Santrali - Erzurum / Türkiye, Büyükbahçe Hidroelektrik Santrali - Erzurum / Türkiye, Kaletepe Hidroelektrik Santrali - Erzurum / Türkiye, Doğal Gaz Dağıtım Hattı - İstanbul / Türkiye.


Eğitim ve Sosyal Kurumlar: Ibn Badis Camii - Oran / Cezayir, Alexandre Dumas Uluslararası İlköğretim Okulu - Cezayir / Cezayir, Feyziye Okulları Vakfı Üniversite Binası - İstanbul / Türkiye, Çekmeköy Okulu- İstanbul / Türkiye, Bekirpaşa Çocuk Köyü - Kocaeli / Türkiye, Behiye – Dr. Nevhiz Işıl Tuzla Anadolu Lisesi - İstanbul / Türkiye, TEV Mubeccel - Colonel Serafettin Gezgic Okulu - Tekirdağ / Türkiye, Eyüboğlu Koleji - İstanbul / Türkiye, Bolu Abant İzzet Baysal Yurt Binası - Bolu / Türkiye, TEV Akyazı İlköğretim Okulu - Akyazı / Türkiye, Körfez Fen Lisesi - Izmit / Türkiye, Sakarya Anadolu Lisesi - Adapazarı / Türkiye, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi - Adapazarı / Türkiye, Arifiye Anadolu Öğretmen Okulu - Adapazarı / Türkiye, Cesvi-Sakarya Anadolu Yüksek Okulu Yenileme Çalışmaları - Adapazarı / Türkiye, Behiye - Dr. Nevhiz Isil Yenibosna Hazırlık Okulu - İstanbul / Türkiye, Beşiktaş Koleji - İstanbul / Türkiye, Vehbi Koç Vakfı Gazal Hazırlık Okulu - Kocaeli / Türkiye, TEV Celalettin Bulug Hazırlık Okulu - İstanbul / Türkiye.




Geri Dön