27 / 04 / 2024

COVID-19 salgını gayrimenkul yatırımcısını nasıl etkiledi ?

COVID-19 salgını gayrimenkul yatırımcısını nasıl etkiledi ?

Sevinç Yapı ve Vitaloft Buca'nın Satış Müdürü Yeşim Dikmen, covid-19 pandemi salgını döneminde yatırımcı gözünden inşaat piyasasını yorumladı. İşte o yazı....



Herşeyden önce içinde bulunduğumuz ve tüm sektörleri etkisi altına alan Covid-19 salgınının bir an önce geçmesini ve yavaşlayan ticaret hacminin eskisi gibi olmasını canı gönülden istiyor ve diliyorum .Biliyorum ki canlanan ticaret hacmi domino taşı gibi her sektörü zincirleme etkiliyor dolayısı ile kazanılan her nakit yatırımın önünü açıyor bu da bizim sektörü reel anlamda kazanca geçiriyor. 

İnsanlar gerçekten şu dönemde hangi aracı yatırım olarak değerlendireceği hususunda çok kararsız kaldı , her kafadan bir söylem ve dünya genelinde yaşanan pandemi herkese korku dolu günler yaşattı ama kademeli olarak iyileşeceğimiz ve eskiye dönmesekte daha güçlü bir şekilde yerine oturacak bir süreç bizleri bekliyor . 

Gayrimenkul bazında ele alacağım yatırım süreci müşterilerimiz tarafından hızla devam ediyor yani müşterilerimiz doların bir yatırım aracı olmadığını geçde olsa anladı artık gayrimenkulün bir değer olduğunu ve hiç bir zaman değerinden ödün vermediğini kanıtladık son 8 yıldır gayrimenkul sektörünün tabiri caizse başına gelmeyen kalmadı ama özellikle izmir için söylüyorum hiçbir müteahhit firma ve mal sahibi mülklerinin değerinden ödün vermedi .Emin olun şu an da aynı şeyleri yaşıyoruz proje bazında değerlendirdiğimizde mimarlar insanların daha çok vakit geçireceği projeler geliştirirken ki bu satışı hızlandıracak etmenler arasında bizim alıcıya sunacağımız güçlü değer önermeleri olacak mesela ; projede 2 asansör varsa 4 asansör planlayıp , insanların daha az kapalı ortamda kalmasına sebep verip hijyen açısından öne çıkılmasını sağlayacak bu sadece planlanan mimari projede bir tane ipucu ... Kişisel yatırımcılarımız ise düşen kira çarpanını fırsat bilip değerinin altında dükkan Satın almak istiyorlar bu da aslında krizi fırsata çevirmek isteyen çok fazla kişinin piyasayı canlı tuttuğunun bir kanıtı olsada 10 satıcıdan 2 tanesi satışa dönüşüyor . 

Her söylemde Yeni Dünya düzeni başlıklar altında izlenen piyasa yatırım dünyasının da yeniliklerle geçiş yapmasını sağlayacak ister online ister kameralı izlenim satış ofislerinde yerini alsada normale dönüş süresinde her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde interaktif olarak satışlarımızı gerçekleştireceğiz.

Sevinç Yapı Satış Müdürü Yeşim Dikmen

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Corona konut kredisi faizlerini nasıl etkiledi?


Geri Dön