28 / 03 / 2024

CSO Konser Salonu'nun inşaatı 27 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

CSO Konser Salonu'nun inşaatı 27 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

1995 yılında temeli atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu 27 yıldır tamamlanmayı bekliyor.



Ankara’da projesi 1992 yılında kabul edilip temeli 1995 yılında atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu 27 yıldır tamamlanmayı bekliyor.

Birgün Gazetesi'nde yer ala habere göre; projenin başlamasıyla birlikte ardından geçen 27 yıllık sürede 5 Cumhurbaşkanı, 9 Başbakan,11 Kültür Bakanı, 13 Turizm Bakanı, 16 Bayındırlık ve İskan Bakanı ve 5 Çevre ve Şehircilik Bakanı değişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapımı yılan hikâyesine dönüşen konser salonu için 2017 yılında yeniden ihale düzenlendi. 2013 yılında resmi kayıtlardan yapılan “50 milyon lira lazım” açıklamasına karşın dört yıl sonra 328 milyonluk ikinci ihale düzenlendi. İkinci ihaleyi de aynı şirket kazandı.

Projenin mimarlarından Semra Uygur, proje başlandığında 2 yaşında olan çocuğunun şuan 29 yaşında olduğunu söyledi. Türkiye ve  Ankara  için çok önemli olan projenin bu zamana kadar tamamlanmamasını anlayamadığını söyledi. Uygur, “Ödenekler belirli bir akış çerçevesinde gelmedi ve proje uzadıkça uzadı. Zaman kaybetmeden bu proje hayata geçirilmeli, Türkiye ve Ankara’nın kültür hayatına hizmet verebilmelidir” diye konuştu.


Geri Dön