24 / 04 / 2024

Kocaeli Orhangazi Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Orhangazi Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Spor Salonu’nun inşaatını tamamlıyor.



Çalışmalarına hız kesmeden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, okullara spor salonu kazandırmayı sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda spor eğitimi almaları için yapılan spor salonları, çeşitli sporların icra edilebileceği biçimde yapılıyor. Bu kapsamda inşaat çalışmaları hızla devam eden bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun dış cephe çatı kaplama işlerine devam eden ekipler, spor salonunun bulunacağı alan ile tribün yapım işlerine başladı. Devam eden işler dışında ekipler, tesisin iç duvarlarının da alçı sıva imalatlarını gerçekleştiriyor.

 

BİN 600 METREKARELİK KAPALI ALAN


Bin 100 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı18 metre ölçülerinde voleybol sahası inşa edilecek. Yapının birinci katında diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare ölçülerinde 3 adet de salon bulunacak.

FİBA ONAYLI ZEMİN


Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve büfe için ayrılmış kısımlar bulunacak. Salonun inşaatında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, 1840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton kullanılacak. 


Geri Dön