26 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe İHL Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Kartepe İHL Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatının dış cephesi tamamlandı



Geçtiğimiz senelerde kentte bir elin parmaklarını geçmeyecek sayılarda olan spor salonları Kocaeli Büyükşehir’in çalışmalarıyla giderek çoğalıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, şehirdeki okullar modern spor salonları ile donatılıyor. Şimdiye kadar pek çok okula spor salonu inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi için de bir tesis kazandırıyor.


1600 METREKARE KAPALI ALAN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği projede, çok önemli bir aşama daha kaydetti. Dış cephesi tamamen tamamlanan spor salonu projesinin mekanik ısıtma, pis su ve temiz su tesisatları da tamamlandı. Yaklaşık olarak 1100 metrekare taban alanı üzerinde hayata geçirilen ve toplam 1600 metrekare kapalı alana sahip olacak yapının asma kat betopan duvarın saten kaplaması ile elektrik tesisat montajı sürüyor. Mekanik havalandırma kanal tesisat işini de devam ettiren ekipler, alüminyum kompozit cephe kaplama ve alçı sıva imalatlarını da kısa zamanda tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor.

İKİ ORTAK KULLANIMLI SAHA

Yapının zemin katında ortak kullanım alanlı basketbol ve voleybol sahası yer alacak. Ortak saha alanına 28 çarpı 15 metre ölçülerinde basketbol sahası ve 9 çarpı18 metre ölçülerinde voleybol sahası inşa edilecek. 220 kişilik tribün yapılacak olacak spor salonunda antrenör odası, soyunma odaları, duslar, bay- bayan engelli wc, güvenlik-idare odaları, mekanik tesisat odası ve büfe bulunacak.

3 ADET SALON

Ayrıca 1.katta diğer sportif faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için toplam 360 metrekare ölçülerinde 3 adet salon yer alacak. Spor salonunun inşaatında 33 ton demir, 15 ton hasır çeliği kullanılacak. Binada 115 ton yapı çeliği ve yaklaşık 1000 metreküp hazır beton uygulanacak.

 

Gebze-Darıca Metro Hattı'nda son durum ne?


Geri Dön