28 / 03 / 2024

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı devam eden yeni salonundaki ilk konser, inşaatta ter döken işçiler için verildi.



Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı süren yeni salonundaki ilk konser, binanın inşaatında ter döken işçiler için verildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine uyulan konserde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni sanatçıları, W. A. Mozart'ın Küçük Bir Gece Müziği bestesini icra etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şef Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki konseri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da seyretti.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, konser sonunda işçiler ve orkestrayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni binada incelemeler yapan Bakan Ersoy, salonun dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri olacağını ve genç sanatçıların bu vizyonu en ileri seviyeye taşıyacağını söyledi.

Şef Deliorman ise salonun gelenekten geleceğe köprü vazifesi gördüğünü ve CSO'nun, yeni evinde yaklaşık olarak 200 yıllık benzersiz geleneğini uluslararası başarılara imza atarak devam ettireceğini belirtti.

Ankara’daki yeni CSO Binası’nın kapıları ilk kez açıldı!


Geri Dön