26 / 04 / 2024

Çubuk'ta imar problemleri çözülüyor!

Çubuk'ta imar problemleri çözülüyor!

Çubuk'ta imar çalışmalarının uzun süre tamamlanamaması nedeniyle vatandaşların mağduriyetler yaşadığını belirten Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, seçimlerin hemen ardından imar sorununu masaya yatırdıklarını belirtti.



Seçim çalışmaları sürecinde vatandaşların yoğun olarak imar çalışmaları hakkındaki şikayetleri kendilerine ilettiklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan seçimlerin hemen ardından imar sorununu masaya yatırdıklarını belirtti. Bir şehrin yaşanabilir şekilde, düzenli bir kent olması için imar çalışmasının önemini vurgulayan Başkan Acehan, "Çubuk Belediyesi olarak daha önceki dönemde başlayan ve bir firma tarafından yürütülen 1/1000 ölçekli uygulama imar planları çalışmaları, ödeme yapılmadığı gerekçesi ile durdurulmuştu. Göreve geldiğimizin akabinde firma yetkililerini belediyeye davet ederek, imar çalışmalarının durumunu ve bundan sonra neler yapılacağını ilgili birimimizin de katılımıyla masaya yatırdık. Yapılan toplantıda biz firma yetkililerine bir ödeme planı çıkarttık ve iş yapıldıkça ödeme yapılacağı konusunda anlaşılırken, bu işin biran önce tamamlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı da kendilerine bildirdik. Bugüne kadar da imar çalışması yapan firmaya 500 bin TL ödeme yapıldı ve yaptığı işlerden dolayı firmaya herhangi bir borcumuz kalmadı. 

Bunun yanında jeolojik etüt çalışmalarımızda devam ediyor. Merkezde olsun, yeni bağlanan mahallelerde olsun, geçmişten gelen imar problemleri nedeniyle yeni yapılaşma yapılamadığı gibi bir türlü açılamayan imar yollan, park alanları ve sosyal donatı alanları nedeniyle insanlarımız mağdur oluyordu. 

Yapılması büyük önem arz eden Merkezdeki 7 mahalle ve Esenboğa Mahallesi dahil 16 bölgede 3194 Sayılı İmar Yasasının 18'nci madde uygulaması hızlandırılmış ve kısa sürede önemli bir mesafe kat edilmiştir" diye konuştu Acehan, Çubuk ve Esenboğa'da ki revizyon çalışmalarının 2015 tarihinde biteceğini kaydetti. Yapılan imar çalışması ile birlikte herkesin gönlüne göre ev yaptıra bileceğini ve bu sayede de kaçak yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti. 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Gazi Üniversitesi Yerleşkesi dahil. Ziya Ülhak. Berat Caddeleri ve  Ankara  Bulvarı kapsayan 135 hektarlık alanı kapsayan 1. Etap belediye meclisinde kabul edildiğini hatırlatan Acehan. plan uygulaması için Büyükşehir Belediyesine sunulduğunu ifade etti. 

Acehan. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ziya Ülhak Caddesi Ankara Bulvarı ve Çankırı Bulvarı arasındaki 140 hektarlık üçüncü etapın ise plan revizyonunun çalışmalarının en kısa sürede belediye meclisine sunulacağını ifade etti.


Ankara Başkent


Geri Dön