26 / 04 / 2024

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.



Çukurca ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 1,5 yıl boyunca çalışıyor. İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nce birinci derece sit alanı olarabelirlenen ve sivil mimarinin en güzel örneklerinden olan toplam 21 kale evden 7'si, bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Bu evler, restore edilmesinin ardından kafe, restoran, sosyal donatı alanları ve butik oteller gibi yeni yaşam alanlarından meydana gelecek. 

Çukurca da 400 yıllık taş evler restore edildi!

'7 EVİN İÇ DEKORASYONU YAPILIYOR'

Hürriyet'te yer alan habere göre; Çukurca Belediye Başkan Ensar Dündar, çalışmaların yüzde 90'lık ksımının tamamlandığını açıkladı. Dündar, çalışmaların 7 ekip ile birlikte devam ettiğini söyleyerek ''Çukurca ilçemizin sembolü olan 21 tane tarihi kale evlerimiz var. Geçen yıl restore çalışmalarına başlamıştık. Ekipler şu an tamamladığı 7 evin iç dekorasyonu yapıyor. Tarihi kale evlerimizi butik otel, restoran, sosyal donatı ve yaşam alanı yapacağız" açıklamasında bulundu.


Geri Dön