26 / 04 / 2024

Çukurca'daki 4 asırlık taş evler yenileniyor!

Çukurca'daki 4 asırlık taş evler yenileniyor!

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca'da 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi taş evlerde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.



Hakkari Çukurca Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde tarafından hayata geçirilen çalışmalarda, 4 asırlık tarihi geçmişe sahip 21 ev, restore edilip turizme kazandırılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tarihi evlerden 5'inin butik otel, 2'sinin belediye hizmet binası olarak kullanılmasının planlandığı projede, geri kalan 14 ev de restoran, kafeterya, misafirhane gibi sosyal amaçlı projelerde yer alacak.

İlçenin kültürüne önemli katkı sağlanması planlanan evlerden 7'sinin restorasyon çalışmaları, tamamlanma aşamasına geldi.

Belediye Başkan Vekili Necmi Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje bedelinin yaklaşık 1,5 milyon lira olduğunu söyledi. Alkan, şu açıklamalarda bulundu:

''21 taş evimizden 7'sinin restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Geri kalan 14 tanesi de en kısa sürede tamamlanacaktır. Çukurca'nın hem kültürüne hem de turizmine büyük katkı yapacak. Konut sıkıntısını da bir şekilde butik otel adı altında çözmeye çalışacağız. Sosyal etkileri çok büyük olan bir proje. Geçmişten gelen tarihi bir güzelliği günümüze yansıtmak ve bu kültürü devam ettirmek adına çok güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz.''


Geri Dön