25 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2019'da açılacak!

 Çukurova Bölgesel Havalimanı 2019'da açılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 2013’te atılmıştı. Havalimanının 2016'da bitirilmesi planlanırken şuan 2019 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. 



Cumhuriyet Gazetesi'nden Abidin Yağmur'un haberine göre Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 2013’te atılmıştı. İhaleyi üstlenen firma iflas edince 2017 Mart’ta tekrar temel atma töreni düzenledi. 

 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu çalışmaların bu hızla devam edeceği düşünülürse Mersinliler havalimanı için biraz daha beklemek zorunda kalacak dedi. 

 

Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ile birlikte Uluslararası Çukurova Havalimanı sahasını inceledi.

 


Gecikme riski

Serdal Kuyucuoğlu, “Çukurova Havalimanı’nın altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Bu üstyapı çalışması hâlâ yok. Örneğin terminal binası daha sonraki süreçte ihale edilecek” dedi.


Alt yapı çalışmalarının 2018 yılında bitmesi gerektiğini söyleyen Kuyucuoğlu “Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Çukurova Havalimanı altyapı ihalesinin 224 milyon lira keşif bedeli var, bugüne kadar 8 milyon liralık hak ediş yapılmış. İhale süresinin bitmesine 10 ay var ama çalışmalar bu hızla sürerse sadece altyapının tamamlanması 2-3 yıl sürer” uyarısı yaptı. Kuyucuoğlu, “Mersin ve Tarsus kamuoyunun havalimanının gecikmesine artık tahammülü yokturi” dedi.
 


Geri Dön