23 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, projesi revize edilen ve yeniden ihaleye çıkılan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda yarım kalan çalışmaların bayramdan sonra başlayacağını söyledi.



Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, yapişlet- devret modeliyle yapılması planlanan ancak daha sonra devlet kaynaklarıyla bitirilmesi kararlaştırılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili müjde verdi. Elvan, "Projeler revize edildi ve yapım ihalesine çıktık. Bayramdan sonra ihale neticelenecek ve kazmayı hemen vuracağız. Havalimanı Mersin'in önünü açacak en önemli projelerden biri. Havalimanı yapıldıktan sonra Mersin'de turizm patlaması yaşanacak" dedi.


YÜZDE 4,8'LİK BÜYÜME

Eşi Zeliha Elvan ile birlikte Mersinlilerin bayramını kutlayan Bakan Elvan, ekonomideki hareketliliğin sevindirici olduğuna değindi. Avrupa ülkelerinin yaşadığı sıkıntılara karşı, Türkiye'nin 2016'nin ilk çeyreğinde yüzde 4,8'lik bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Elvan, "Dört bir yanımızın ateş çemberi olmasına, 3 milyon Suriyeli kardeşimizi barındırmamıza, dış mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin önümüzü kesme girişimlerine rağmen bunu başardık" diye konuştu.


YOLLAR YAPILIYOR

Mersin için hazırlanan projelere ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Elvan şunları söyledi: Devam eden 17 projemiz var. Liman ve Hal Kavşağı'ndan Kazanlı'ya kadar uzanacak olan 8 şeritli yolun ihalesine çıkıp yapımına başladık. Akdeniz Sahil Yolu'nda 3 yapım ihalesine çıktık. Aydıncık çevreyolu geçişi, Aydıncık-Gözce arasındaki kesim ile Kaledran kesimine kadar olan bölümün yapım ihalesine çıktık, yapımlarına başladık. Demiryolunda verdiğimiz 5 sözün 4'ünün çalışmalarını da başlattık. Yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan ancak daha sonra devlet kaynaklarıyla yapılması kararlaştırılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili de bilgi veren Lütfi Elvan, "Tüm çalışmalar süratle tamamlandı. Projeler revize edildi ve yapım ihalesine çıktık. Bayramdan sonra ihale neticelenecek ve kazmayı hemen vuracağız. Havalimanı Mersin'in önünü açacak en önemli projelerden biri. Havalimanı yapıldıktan sonra Mersin'de turizm patlaması yaşanacak" dedi.


50 SULAMA GÖLETİ

Bir tarım kenti olan Mersin'in, Türkiye'deki tarım ihracatına en fazla katkı sağlayan illerin başında geldiğinin altını çizen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Tarımı çok önemsiyoruz. Çiftçimizin cebine daha çok para girsin istiyoruz. Bu nedenle sulama yatırımlarına öncelik veriyoruz. 1 Kasım seçimleri öncesi 23 gölet sözü verdik. Daha sonra bu sayıyı 50'ye çıkardık. 2019 yılı sonuna kadar 50 adet göleti kullanıma açacağız" şeklinde konuştu.


EKİM AYINDA AÇILIYOR

Mersin'de yapımı süren ve Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olarak öne çıkan sağlık kompleksinin Ekim ayında açılacağını bildiren Elvan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde açılması planlanan 43 milyon TL bedelli ve 136 yataklı Onkoloji Hastanesi için de ilk kazmanın bu yıl içerisinde vurulacağını bildirdi. Bakan Elvan, Mersin'e taş üstüne taş koyanların her zaman destekçisi olacaklarını dile getirdi.



Sabah


Geri Dön