19 / 04 / 2024

Çullas Grup Ege'de yatırımlarını hızlandırdı!

Çullas Grup Ege'de yatırımlarını hızlandırdı!

Çullas Grup şirketlerinden Bergama Madencilik, Bergama'dan sonra Aliağa ve Akhisar Organize Sanayi Bölgeleri'nde toplam 110 dönüm alan üzerinde kuracağı iki yeni fabrikasını önümüzdeki yıl faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.




Yapı malzemeleri üretimi, madencilik ve Husqvarna markalı bahçe ürünleri ithalatında Türkiye'nin önde gelen kuruluşu Çullas Grup, Ege Bölgesi'nde yeni yatırımlara yoğunlaştı. Çullas Grup, Ege'de gerçekleştireceği yeni yatırımlarla büyüme hedeflerine hız verdi. Grup şirketlerinden Türkiye'nin en büyük perlit madeni rezervine sahip Bergama Madencilik, Bergama'dan sonra Aliağa ve Akhisar Organize Sanayi Bölgeleri'nde toplam 110 dönüm alan üzerinde kuracağı iki yeni fabrikasını önümüzdeki yıl faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. 


Amiral gemisi

Çullas Grup'un üretimini ve ithalatını gerçekleştirdiği diğer alanlarda da bölgede yatırımların devam edeceğini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çullas, "2015 Çullas Grup'un yılı olacak. Bergama madenciliğin yanı sıra Ekokat ve EnerjiBlok markaları ile yapı malzemeleri sektöründe oldukça etkin bir konumdayız. Orman sanayi, bahçe ürünleri ve inşaat makineleri üretiminde dünyanın lider firması Husqvarna'nın distribütörü olarak Türkiye çapında 500 bayimiz var. Sahip olduğumuz ticaret tecrübemizi üretime aktararak sürdürülebilir büyüme hedeflerimizde oldukça başarılı bir noktaya ulaştık. Akhisar ve Aliağa OSB'lerde 55'er bin metrekare arazi üzerinde yeni fabrika projelerimiz ise tüm hızıyla sürüyor. Tam otomasyona ve modern üretim tekniklerine sahip olarak tasarlanan Aliağa'daki tesisimiz, Ekokat markalı yapı malzemesi ürünlerimizin amiral gemisi olacak" dedi.


Madenden yalıtıma

Çullas Group çatısı altında Çullas Yapı Malzemeleri A.Ş, Bergama Madencilik A.Ş. ve Genç Otomotiv A.Ş. şirketleri yer alıyor. Bergama Madencilik A.Ş. 2004 yılında kuruldu. Türkiye'nin en büyük perlit rezervine sahip olan firma, 2006 senesinde tam otomasyona sahip olan perlit kırma eleme ve genleştirme tesisini inşa etti. Bergama Madencilik, sahibi olduğu işletme ruhsatlı 10 perlit madeni ve Bergama'da tam otomasyon ile kurulmuş işleme tesisi ile Türkiye'nin önde gelen kırılmış-elenmiş perlit üreticilerinden. Çullas Grup, perlit madeninin potansiyelini değerlendirmek için yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve 'Ekokat' markası ile yapı malzemeleri sektörüne kaliteli, dayanıklı yalıtım ürünleri üretimini de hayata geçirdi. Kuruluş, perlit bazlı yalıtımlı duvar elemanı EnerjiBlok ürününün Aliağa tesisinde üretim çalışmalarını sürdürüyor.


Yeni Asır


Geri Dön