29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'yi 2020'de bitireceğiz, belki 2021'e sarkabilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'yi 2020'de bitireceğiz, belki 2021'e sarkabilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'ni Türkiye'nin en büyük opera binası olarak inşa ediyoruz. Hakikaten modern, dünyadaki opera binalarıyla yarışacak bir proje olarak görüyoruz. Çok uzun da sürmeyecek, herhalde 2020 gibi orayı bitireceğiz, belki 2021'e sarkabilir" dedi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atakule'de buluştuğu gençlerin sorularını yanıtladı. Program, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarından canlı yayımlandı.

"Dünyadaki opera binalarıyla yarışacak bir proje"

Bir öğrencinin, "Ankara'da gençler için faaliyet ve yatırımlarınız neler olacak?" şeklindeki sorusu üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki vaatlerini anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önce Ankara'da bir opera binası olmadığını hatırlatarak, "İlk opera binasını Ankara'da biz yaptık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içerisinde 2 bin 30 kişilik çok amaçlı opera binamız var. Orayı biz sürekli gençlerin ve tüm halkımızın katılacağı bir mekan haline getirdik" şeklinde konuştu.

Geçen haftalarda burada gerçekleşen programlar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, binayı ulusal ve uluslararası birçok etkinliğin yapıldığı merkez olarak kullandıklarına değindi.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ni Türkiye'nin en büyük opera binası olarak inşa ettiklerini anımsatarak, "Hakikaten modern, dünyadaki opera binalarıyla yarışacak bir proje olarak görüyoruz. Çok uzun da sürmeyecek, herhalde 2020 gibi orayı bitireceğiz, belki 2021'e sarkabilir dedi. 


Geri Dön