23 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arzumuz dönüşümü gerçekleştirmek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arzumuz dönüşümü gerçekleştirmek!

Türkiye'de çok güzel işlerin yapıldığını ifade eden Erdoğan, en önemli arzularından birinin kentsel değişim ve dönüşümü bir an önce gerçekleştirmek olduğunu söyledi.



CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesinde hasta olan bir yakınını ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından yolunu kesen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, geçen hafta vefat eden Hüsnü Akbaş'ın yalanlanna, Bitlis Hizan ve Köyleri Dayanışma Derneği'nde, taziye ziyaretinde bulundu. Merhum Hüseyin Akbaş'm oğlu Mustafa Akbaş'ı yanına çağırarak bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla dua okudu. Taziye evindeki vatandaşların alkışlamaları üzerine Erdoğan, "Taziyeye geldik, alkış yapmayın" uyarısında bulundu. Bunun üzerine vefat eden Akbaş'ın yakınlarından biri "Efendim burası taziye eviydi. Sizin teşrifinizle bayram evine döndü" diyerek alkış için Erdoğan'dan özür diledi. Ölümün yok oluş olmadığını belirten Erdoğan "Ölüm yeniden bir milattır, bir diriliştir.dedi. 


DÜŞMANA FIRSAT YOK

Cumhurbaşkanı, Kur'an-ı Kerim'de "Ancak inananlar kardeştir" ayetinin yer aldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Birliğimizi kimsenin parçalamasına fırsat vermeyeceğiz. Bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya, bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Hepimiz toptan sımsıkı, Allah'ın ipine sarılacağız. Ayrılığa düşmeyeceğiz, ayrılığa düşer sek zayıf düşeriz. Zayıf düşersek, düşmanlarımız bizi parçalar, yutarlar. Düşmanlara fırsat vermeyeceğiz. 

Onun için şuradaki birliğinizi, beraberliğinizi korumalısınız. Bir şekilde de inşallah emin adımlarla geleceğe yürümeliyiz."


KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Türkiye'de çok güzel işlerin yapıldığını ifade eden Erdoğan, en önemli arzularından birinin kentsel değişim ve dönüşümü bir an önce gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Bu konuda halkın yönetime yardımcı olmasını söyleyen Erdoğan "Şimdi Çamlıca'da inşaatı devam eden bir mabedimiz var, iki senede bitecek. Buraya inşaatı süren bir tünel de var. Çevre de kentsel değişim, dönüşümle güzelleşirse, burası o zaman tadına doyum olmayacak bir semt haline gelir. Bunu hep beraber başaracağız. İlçe belediye başkanıma da söyledim; 'Vatandaşlarımızla tek tek görüşeceksiniz, anlaşacaksınız. Bir an önce buradaki dönüşümü yapalım ki burası güzel bir semt olsun'. Kaçak binalarla görünen bir semt değil, her şeyiyle mükemmel olsun." 


Star 


Geri Dön