26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar yıkım, biz yapım ekibiyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar yıkım, biz yapım ekibiyiz!

Van mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "PKK ne yapıyor? Yakıyor, yıkıyor. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz" dedi...



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Beşyol Meydanı'nda düzenlenen Van mitinginde vatandaşlara hitap etti. 

"Çalışacağız, gayret edeceğiz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'nin Erciş'te yeni yaptığı kentsel dönüşüm binalarını, alana kurulan dev ekrandan izletti. Erdoğan, "Kısa zaman içerisinde bunlar bitiyor. Bizde laf yok, icraat var icraat. Cami bitti, şimdi etrafındaki dükkanlar ve ofisler yapılıyor." dedi. Erdoğan, Erciş'te adeta yeni bir şehir inşa ettiklerini söyledi.  

"Onlar yıkım, biz yapım ekibiyiz"

Erdoğan, Van'da hizmete açılan hastaneler arasında 400 yataklı Van Bölge Hastanesi ve 500 yataklı Van Kalp Cerrahisi Hastanesinin de yer aldığını söyledi.

Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlılara yaklaşık 4,5 milyar tutarında kaynak aktarıldığını vurgulayarak, "Deprem sonrası 3,7 katrilyon liralık kaynak kullanarak 25 bin 172 konut, kamu kurumu binaları, okullar, sosyal tesisler, camiler, ticaret merkezleri gibi binaları süratle tamamlayıp hizmete sunduk." diye konuştu.

TOKİ konutlarının kiradan bile düşük bedelle vatandaşlara verildiğini aktaran Erdoğan, alandakilere yönelttiği "Evlerinizde huzurla oturuyor musunuz?" sorusuna aldığı olumlu yanıtın ardından, "PKK ne yapıyor? Yakıyor, yıkıyor. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz. Onlar yıkar, yakar, biz yaparız." ifadesini kullandı.


Geri Dön