24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar deprem konutlarımızı bitireceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar deprem konutlarımızı bitireceğiz!

Partisinin  Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları ile ilgili açıklama yaptı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  AK Parti  İzmir  7. Olağan İl Kongresi'nde konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuşmasında İzmir depremi sonrasında inşa edilen konutlar hakkında açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan konut inşasının yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar deprem konutlarımızı bitireceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:

"Deprem konutları bunun en bariz örnekleridir. 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrası hemen tespitleri yaptık, 5 bin konut inşa etmek üzere çalışmalara başladık. Bugün de resmi temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu konutları Çevre ve Şehircilik Bakanımız değil de mahalli idare yapacak olsaydı henüz tespitler bile bitirilememiştir. İçerideki rant kavgasından yatırımın kendisine sıra gelmezdi. "

Erdoğan konuşmasının devamında, "Son 8 yıldır İzmir'de riskli yapı olarak tespit edilen 20 bine yakın binadan 18 bine yakınının yıkımını gerçekleştirdik. Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edeceğimiz konutları, İzmir'in ihtiyaç duyduğu stok dönüşüm konutu olarak da kullanacağız. Depremden 10 ay sonra 2021'in Ağustos ayı itibarıyla konutların teslimine başlıyoruz. Etaplar halinde 5 bin konutu teslim edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

İzmir Deprem Konutları'nın temeli atıldı!


Geri Dön