25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı geldi! İşte milyonlarca kişinin beklediği haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı geldi! İşte milyonlarca kişinin beklediği haber!

Asgari ücrete gelecek zam uzun bir süredir ülke gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete dair birtakım açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MASADA BU KONULAR VAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merakla beklediği zamlı asgari ücret için görüşmeler başlamadan önce konuya dair önemli içerikler verdi. İşçi ve işverenlerle ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücret ve vergi dilimi gibi pek çok konuda işverenlerimizle işbirliği yaptık" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışma hayatında çözülecek sorun olmadığını vurgularken ayrıca "Asgari ücret gibi konularda gereken fedakarlıkları yaparak çalışanlarımızın haklarını, refahlarını ne kadar iyi korursak bu ortak hedeflerimize o derece hızlı adımlarla ve güvenli bir şekilde ulaşabiliriz. Şu anda masada zaten bu konularımız var, onları da hızlı bir şekilde bitireceğiz" diye konuştu.

"ÇALIŞMA HAYATINDA ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR PROBLEM YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından alınan bölümler;

  • TİSK yönetimine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. Geçmişte sıkıntılar yaşamış bir ülkeyiz. Ülkemize ağır maliyetleri oldu. İktidara geldiğimiz günden beri çalışma hayatında adaleti elden bırakmayarak orta yolu bulmaya gayret gösterdik. İşverenlerimiz de çalışanlarımız gibi bu durumu en yakın şahitleridir.
  • İşçi ve işveren arasındaki diyalog güçlü olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır. Asgari ücret ve vergi dilimi gibi pek çok konuda işverenlerimizle işbirliği yaptık. TİSK sadece açıklama yapan bir kurum olmaktan çıkmıştır. Çalışma hayatında çözülemeyecek hiçbir sorun, problem olmadığını gördük, şahit olduk. Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon verileri iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. İnşallah yılbaşından sonra, şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir.
  • İşverenlerinden, ülkemizin bu tarihi dönüm noktasında daha çok yatırım, üretim, istihdam, ihracat bekliyorum ve cari fazlası ile büyümemizi daha fazla artırmayı hedeflemekteyiz.

Dolar bugün ne kadar? 6 Aralık 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

MEB personel alımı 2022! MEB sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön