28 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere yeni proje talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere yeni proje talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta içinde bir araya geldiği AK Partili belediye başkanlarından işçileri sendikalarına göre ayırmamalarını ve kucaklayıcı olmalarını talep etti: Erdoğan, “Borçlarınız varsa bitirin ve yeni projeler üretin” diye konuştu:



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta içinde eski il başkanları ve AK Parti’nin büyükşehir ve il belediye başkanları ile görüştü. Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan hem eski il başkanlarına hem de belediye başkanlarına bazı önerilerde bulundu. Erdoğan, parti genel merkezindeki toplantıda büyükşehir ve il belediye başkanları toplantısında da talimatlar verdi. Başkanlardan, genel merkez ile iletişimi koparmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, karşılaştıkları sıkıntıları ve talepleri yerel yönetimler başkanlığına mutlaka bildirmelerini söylediği belirtildi.


EN İYİ BEN ANLARIM


AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki tecrübelerini de başkanlarla paylaştı. Belediyenin yönetimini üstlenerek başkanların büyük bir sorumluluğun altına girdiklerini dile getiren Erdoğan, “Belediye başkanlığından gelme bir siyasetçi olarak sizleri en iyi benim anlayacağımı düşünüyorum. 1994’te kazandığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını ömrüm boyunca da gururlanacağım bir vazife olarak gördüm” şeklinde konuştu.

KUCAKLAYICI DAVRANIN


Toplantıda belediye borçları da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, her gün çeşitli belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısı, işten atma, tehditlere kadar pek çok vicdan yaralayıcı haberlerle karşılaştığını söylediği belirtildi. Erdoğan’ın “Sizden ricam işçileri siyasi kanaatlerinden dolayı, sendikacılığından dolayı ayrıştırmayın. Kucaklayıcı davranın. Borçlarınızı varsa da bitirin ve yeni projeler üretin” dediği açıklandı.

SAHAYA İNİN ÇALIŞIN


Erdoğan, hafta içinde görüştüğü eski il başkanlarına da bazı önemli mesajlar verdi. Erdoğan başkanlardan, illerde yapılan il danışma toplantılarına katılmaları ve tecrübe ve birikimlerini aktarmalarını talep etti. Eski il başkanlarından teşkilatla bağlarını koparmamasını talep eden Erdoğan, “Sahaya inin ve çalışın, size her zaman ihtiyacımız var. Teşkilatla aktif çalışın. Ayrımız gayrımız yok, yenisi eskisi yok. Siz eski AK Partili değilsiniz. Biz bir arada yoğurulduk, yolumuza bakalım, teşkilatla birlikte çalışın. Teşkilatla birlikte sahaya inin” diye konuştu.

İSTİŞARELİ ÇALIŞTAYLAR


Bu arada ilki yapılan eski il başkanları ile toplantılar farklı bir formatta devam edecek. İkinci buluşmanın aralık ayında çalıştay şeklinde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu istişare çalıştayının içinde olması da bekleniyor.

 

Belediyelere Reyting Sistemi geliyor!


Geri Dön