24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kesin talimat: Fiyatları indirin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kesin talimat: Fiyatları indirin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiyatları indirin çağrısında bulundu. İşte merak edilen haberin detaylar!



CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN TALİMAT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin kar sağlamak amaçlı kurulmadığının vurgulayarak, "Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerin kar amaçlı kurulmadığını söyleyerek, fiyatların düşürülmesine yönelik talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı yüzde 25'lik kuzu eti indiriminin dana eti içinde yapılması gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TARIM KOOPERATİF MARKETLERİNE TALİMAT: FİYATLARI DÜŞÜRÜN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin kar sağlamak için kurulmadığının altını çizerek, "Fiyatları indirin, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" şeklinde konuştu.

"DANA ETİ İÇİN DE İNDİRİM YAPIN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini tekrardan söyleyerek bunun için Tarım Kredi Kooperatiflerinin fiyatlarını düşürmesini istedi. Özellikle kuzu etinde yapılan yüzde 25'lik indirimin dana eti için de yapılması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi'ye, "Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" diye konuştu.

ET FİYATI NE KADAR?

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Piyasa regülasyon sorumluluğu içinde üreticinin alın terinin korunması için bazı tedbirler alındığının vurgulanarak, "Bu bağlamda; kuzu karkas alım kilogram fiyatı, 88 TL'den 90 TL'ye çıkmıştır. İç tüketimin artırılması nedeniyle de perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı, kilogramda en az 92 TL olarak belirlenmiştir. Alınan bu tedbirler ile beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada kilogramı 85 TL'den ortalama 90-95 TL'ye yükselmiştir. Piyasa fiyatları kurumumuzca günlük olarak takip edilmektedir. ESK bugünden geçerli olacak şekilde toklu alım fiyatlarını da kilogramı 82 TL'den, primler ile 90 TL'ye çıkarmıştır" şeklinde yeni et fiyatları belirlenmişti.

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

TEB 2022 promosyon ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön