26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kirazlıtepe ve Küplüce'de yaşayanlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Çamlıca Tepesi'nde konumlandırılan 111 metrelik uzunluktaki ve yaklaşık 100 ton ağırlıkta olan Türkiye'nin en uzun bayrak direğine 1000 metrekarelik Türk bayrağının çekilmesi törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi'ni inşa etmenin kendilerinin kısmeti olduğuna vurgu yaparak, "Etrafı ciddi bir kirlilik içerisindeydi, antenlerle vesaire... Bu antenlerin tamamını kaldırmak, hamdolsun bize nasip oldu. Hani birileri çevrecilikten bahsediyor ya işte çevrecilik budur. Bu çevrecilikle biz burayı temizledik ve tam anlamıyla bir çevre düzenlemesi yaptık." açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Kirazlıtepe ve Küplüce'de yaşayanlara çağrıda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gelirken buranın bazı sakinleriyle de görüştüm. İfadelerim şu, bakın burada bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Bu düzenlemenin yanında istiyoruz ki buradaki yapıları tamamıyla kaldıralım. Şu anda Kirazlıtepe'de yapılan binaları görüyorsunuz. Bir başka güzellik kattı Kirazlıtepe'ye. İstiyorum ki Kirazlıtepe'ye komşu ve Küplüce... Cumadan sonra oradaki vatandaşlarımla görüştüğümde hepsi 'Başkanım ne olur bizi de aynı şekilde bu değişim dönüşüm planı içerisinde aynı duruma kavuşturun' dediler. Ben de kendilerine şunu söyledim. 'Ne olur sizde şöyle aranızda anlaşın da ne ben üzüleyim ne sizi üzeyim. Şu anda bitirilmiş olan binalar nasıl?' Hepsinin ittifakla verdikleri cevap 'Çok güzel.'. 'Onlara hangi hakkı verdiysek size de aynı hakkı verme sözünü veriyorum' dedim. Çünkü bütün bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır. İstanbul hakikaten dünyada nadide bir şehir ve bu güzellikler şehrine inşallah bu değişim dönüşümü gerçekleştirmek suretiyle bu adımı da atalım istiyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı süren Levent Camisi'ni inceledi!


Geri Dön