25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışları açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 2020'nin ilk 11 ayındaki konut satışlarının önceki yıla göre yüzde 21,5 artışla 1 milyon 400 bine ulaştığını söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni yılın ilk kabine toplantısını yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021'in Türkiye'nin, vatandaşların ve tüm dünya için bir kez daha hayırlara vesile olmasını diledi.

Ekonomide aldıkları tedbirlerle salgının Türkiye'ye gelişini geciktirerek senenin ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüme oranına ulaştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti:

"Eğer salgın mart ayını hiç etkilememiş olsaydı bu oranın 1 veya 1,5 puan daha üzerine çıkmış olacaktık. Yılın ikinci çeyreğinde ise koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de derinden hissedildi. Bu dönemde Türkiye, diğer ülkelere nazaran oldukça düşük bir seviye olan yüzde 9,9 oranında daraldı. Salgının etkilerini azaltmak için hayata geçirdiğimiz önlem ve teşvikler sayesinde bu zor dönemde ekonomimizin direncini korumayı başardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan konut satışları açıklaması!

Haziran ayında başlayan normalleşme adımlarıyla hızlı bir toparlanma sürecine gittik. Üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre sanayi üretimi yüzde 30, perakende satış hacmimiz yüzde 25 oranında arttı. Aynı dönemde imalat sanayi kapasite kullanım oranı 10 puan artarak yüzde 63'ten yüzde 73'e yükseldi. Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında üçüncü çeyrekteki ciro endeksi artışı ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 36 oldu. Otomobil ve konut piyasalarında haziran ayı ile birlikte ciddi bir hareketlilik görüldü. Hatta satışlar geçen senenin bile üzerinde gerçekleşti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan konut satışları açıklaması!

- "Ekonomideki olumlu hava, güven endekslerine de yansıdı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl otomotiv piyasasının, bir önceki yıla göre yüzde 61 büyümeyle 773 bine yaklaştığına değinerek 2020'nin ilk 11 ayındaki konut satışlarının da önceki yıla göre yüzde 21,5 artışla 1 milyon 400 bine ulaştığını belirtti.

Ekonomideki bu olumlu havanın, güven endekslerine de yansıdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü çeyrekte elde edilen yüzde 6,7'lik büyüme oranıyla Türkiye'nin, dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu söyledi.

 

Gayrimenkul sektörü 2020'yi rekorla kapatıyor!


Geri Dön