20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sancaktepe Şehir Hastanesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sancaktepe Şehir Hastanesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yakası'ndaki şehir hastanesinin ihale ve inşaatını başlatacaklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizköşkler Sosyal Tesisi'nde düzenlenen AK Parti Avcılar 6. Olağan İlçe Kongresi'nde,İstanbul'un her iki yakasına da ayrı ayrı toplam 7 bin yatak kapasiteli iki dev şehir hastanesi yaptıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avrupa Yakası'ndaki hastane inşaatının hızla devam ettiğini aktaran Erdoğan, yakın zamanda Anadolu Yakası'ndaki şehir hastanesinin de ihale ve inşaatını başlatacaklarını belirtti. 

Erdoğan, Başakşehir Hastanesi inşaatının mevcut hızla devam etmesi halinde çok kısa sürede hizmete gireceğini vurgulayarak, "Sancaktepe Hastanesi ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'un konut kalitesinin yükseltilmesinde  TOKİ  öncülüğünde yürütülen projelerin malum çok büyük payı var. Geçtiğimiz 15 yılda TOKİ vasıtasıyla İstanbul'a 156 bine yakın konut kazandırdık. Restorasyonlar, aslına uygun yenilemeler, kadim mimarimize uygun yeni projelerle İstanbulumuzun tarihi mirasına sahip çıkıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gençler bilmez, orta yaş ve ileri kuşak şehrin adeta koktuğu o günleri iyi hatırlar. Bugün İstanbul ülkemizin içme suyu sorunu olmayan büyük şehirlerinin başında geliyor. Istranca, Yeşilçay ve Melen Projeleri başta olmak üzere pek çok yatırımla su meselesini kökünden çözdük. Bunun için Boğaz'ın altını sadece ulaşım değil, su borusu tünelleriyle de geçtik. Ömerli Barajı'ndan bu tarafa, Boğaz'ın altından içme suyu hattını döşedik. İstanbul'a 21 milyon yeni fidan dikerek, şehrin yeşil vasfını geliştirdik. Burası aynı zamanda bir eğitim öğretim şehri, İstanbul, sayıları 57'ye ulaşan yüksek öğrenim kurumları, 34 bin dersliği ve buralarda okuyan 890 bin üniversite öğrencisiyle dünyanın en önemli eğitim öğretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. İstanbul'un şu an 14 bin 500 olan yüksek öğrenim öğrenci kapasitesi, önümüzdeki 3 yılda iki katına çıkacak. "

İstanbul'un anlatmakla bitmeyen bir şehir olduğunu, İstanbul'a kendi yaptıkları hizmetlerin de anlatmakla bitmeyeceğini belirten Erdoğan, şu şekilde konuştu.

"Madem Ziya Paşa ile başladık, yine onunla devam edelim. Ne diyor Ziya Paşa? 'İnsana sadakat yaraşır, görse de ikrah, yardımcısıdır doğruların Hazreti Allah.' Bazıları ülkeye ve millete yapılan her işe bir kulp takmaya kalksa da biz Allah'ın yardımıyla yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Türkiye'nin omuzunda artık bir yük haline gelen ana muhalefet partisinin ve başındaki zatın, eser, proje, hizmet değil, sadece ve sadece iftira, yalan, hakaret üzerine kurduğu siyaset bize göre değil. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bizim 2053 ve 2071 vizyonlarımız var. Bizim ülkemiz için milletimiz için çok büyük hayallerimiz var. Bizim hayalleri gerçeğe dönüştürmek için gece gündüz geliştirdiğimiz projelerimiz, planlarımız, stratejilerimiz var. Türkiye bunca saldırıya uğrarken, bölgemiz tarihi bir dönüşüm sürecinden geçerken küresel güç dengeleri yeniden oluşurken biz bu kifayetsiz muhterislerle uğraşamayız. O kadar vaktimiz yok."


Geri Dön