19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz gıda talimatı! Vatandaşın cebi rahatlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz gıda talimatı! Vatandaşın cebi rahatlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Et ve Süt Kurumunun et fiyatlarında indirime gittiğini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ürünlerde de indirim yapılması talimatında bulundu.



Et ve Süt Kurumunun ardından Tarım Kredi de ucuz gıda için devreye alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki akşam gerçekleştirilen MKYK toplantısının ana gündemi gıda ürünlerindeki fiyat artışları mevcut. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda  vatandaşın enflasyona karşı korunması için yeni tedbirler alınacağını ifade etti. Bu kapsamda Et ve Süt Kurumunun indirimli et satışı uygulaması başlattığını hatırlatan Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ürünlerde de indirim yapılması talimatında bulundu. Erdoğan “Vatandaşın gıda fiyatlarının artışına karşı korunması gerek. Bu nedenle Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan ürünlerde de indirime gidilmesi gerekmekte. Bu kurumlar kâr amacı yok. Gerekirse maliyetine verilsin. Tarım Kredi Marketlerin sayısını hızla yapalım. Daha önce de ifade ettim. Vatandaş ucuz gıdaya erişsin” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön