24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan vergi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan vergi müjdesi!

AK Parti, vergi muafiyeti de dahil olmak üzere 56 maddelik kanun teklifi hazırladı. Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik paketin detayları ortaya çıkmaya başladı.



AK Parti, vergi muafiyeti de dahil olmak üzere 56 maddelik kanun teklifi hazırladı. Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik paketin detayları ortaya çıkmaya başladı.

A haber'de yer alan habere göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir dükkânlarını açmayan ya da işlerinde zorluk yaşayan yaklaşık bir milyon küçük esnafa nefes alması için vergi muafiyeti sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dan vergi müjdesi!

MİLYONLARA VERGİ MÜJDESİ

  • Yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan esnaf gelir vergisi ödemeyecek.

  • Çiftçilere verilen devlet desteklerinden vergi alınmayacak.

Çiftçiye vergi indirimi geliyor. Tarımsal destekten vergi indirimleri çok eleştiri konusu oldu. Bu noktada bir düzenleme var. Destek artık vergiye tabi olmayacak.

  • Youtuber'lar defter tutmayacak banka hesaplarından stopaj ödeyecek.

İnternetten para kazananların işini kolaylaştıran bir düzenleme var. Özellikle YouTuber'lara vergi indirimi sağlanıyor. Videolarının reklamını yaparak para kazananlar vergi mükellefi oldular ve defter tutma zorunluluğu vardı. Bu düzenleme kaldırıldığında bu kişiler vergi mükellefi olmaya devam edecek, ancak banka yatırılan paranın doğrudan stopajını kesecek. Yani vergi sorumlusu banka olacak, stopaj kişinin özel hesabından kesilecek.

  • Meslek lisesi stajyerlerinin parası devlet tarafından ödenecek.

Meslek lisesi stajyerlerinin işveren üzerindeki yükü kaldırılıyor. Meslek liselerine ara eleman teşviki uygulamasında sanat okullarında okuyanlara işyerlerinde staj yaparak 767 lira verildi ve bu paranın üçte biri işveren tarafından ödendi. Şimdi bu düzenleme ile devlet tamamını ödeyecek ve rakamın bin liraya çıkarılması öngörülüyor. Kalfa ile ilgili olarak, lisede 9-10-11-12. Kurs okuyup kalfalık yapanların sayısı artırılacak. Yeni düzenleme ile bu öğrencilerin aldığı kalfalık parasının üçte ikisini işveren ödeyecek, şimdi ise hepsini devlet ödeyecek.

  • Kalfalık yapan lise öğrencilerinin ücreti 1.200 liraya çıkarılacak ve tamamı devlet tarafından karşılanacak.

  • Vergi dairesine gitmeden internet üzerinden vergi ödemek daha kolay olacak.

 

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

Merakla beklenen ekonomi paketi devrede! Milyonları ilgilendiriyor!

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön