16 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

KYK burs sonuçları gündemde iken, öğrenciler Cumhurbaşkanlığı bursuna dair de araştırmalara başladı. İşte Cumhurbaşkanlığı bursuna dair bilinmesi gerekenler!



CUMHURBAŞKANLIĞI BURSU NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı bursu, Yurtkur da başbakanlık bursu kısaca şöyle tanımlanmaktadır. Ülkemizde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere “5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun” hükümlerine göre karşılıksız verilen paraya denilmektedir. '

KYK BURSU NASIL KESİLİR?

KYK bursunu alanlar her ay burslarını alabilmektedir. KYK bursu belli durumlarda kesilebiliyor. Alınan KYK bursun devam edebilmesi için not ortalamanın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarına göre 2.00 ve üzeri olması gerekir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olması, öğrencinin vefat etmesi, Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ya da bu suçun tekrarlaması, Öğrencinin okulu bırakması, 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçilmesi KYK bursunun kesilmesine sebebiyet verir.

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

İşte “Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?” sorusunun yanıtı ve bu konudaki diğer merak edilen ayrıntılar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön