29 / 03 / 2024

Daikin Hendek Üretim Tesisleri'ne Çevreci Fabrika sertifikası!

Daikin Hendek Üretim Tesisleri'ne Çevreci Fabrika sertifikası!

Daikin Türkiye’nin Hendek Üretim Tesisleri “Green Heart Factory” sertifikasını almaya hak kazandı. Daikin’in global kriterlerini tutturan Daikin Türkiye, bu konudaki duyarlılığını ‘Yeşil Kalp’ sembolü ile taçlandırdı.



Isıtma, soğutma ve havalandırma sektöründeki enerji verimliliği ve tasarruf kriterlerine göre üretilen cihaz ve hizmetleri ile iklimlendirmede öncü bir rol üstlenen Daikin, doğa dostu ürünler anlayışına daha üretim aşamasında başlıyor. Tüm üretim süreçlerini buna göre yapılandıran Daikin, çevreye olan olumsuz etkileri stratejik ve sistematik biçimde azaltma hedefi ile tüm ürünlerini çevreye duyarlı fabrikalarda üretmeyi amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda faaliyet gösteren çevreye duyarlı fabrikalar “Green Heart Factory” sertifikası almaya hak kazanıyor ve dünyada bulunan 73 Daikin fabrikasından 32'sinde bu sertifika bulunuyor. 

Kısa sürede tüm üretim süreçlerini buna göre düzenleyen ve doğa dostu ürünleri ile tüketicisinin beğenisi toplayan Daikin Türkiye, “Green Heart Factory” sertifikası almaya hak kazandı. Daikin Türkiye’nin Sakarya Hendek’te 100 bin metrekare üzerinde 42 bin metrekare kapalı alandan oluşan Hendek Üretim Tesisleri,  bu sertifika ile çevre konusundaki duyarlılığının ve bu konuda yürüttüğü sıkı çalışmaların başarısını tescillemiş oldu. 


‘DAHA ÖZEL’ BİR FABRİKA

Daikin’in dünya çapındaki fabrikalarını, çevre duyarlılığına ve yaptıkları uygulamalarda toplumla etkileşime daha fazla önem vermesi için yönlendirdiği Green Heart Factory; daha özel bir fabrikayı ifade ediyor. Bu sertifikanın sembolü ise Yeşil Kalp. Bu semboldeki Yeşil; "Çevre", Kalp ise; "Toplumsal duyarlılık" anlamı taşıyor. 

2012 yılında İtalya’daki Daikin Applied fabrikasında düzenlenen Avrupa Üretim ve Çevre Konferansı’nda, Daikin Europe NV ve Daikin Çek Cumhuriyeti fabrikaları Green Heart Factory sertifikasını alabilen Avrupa’daki ilk fabrikalar olmuştu. Şimdi de Türkiye’ye kazandırılan Green Heart Factory sertifikasını elde etmek için, fabrikaların ilk olarak elektrik, doğal gaz, su ve soğutucu gaz kullanımlarını azaltılması gerekiyor. Ayrıca, atık oluşumlarının azaltılması, kimyasalların kullanımlarının azaltılması, toprak ve yeraltı suyu kirliliği risk yönetimi ile birlikte çevre mevzuatlarına tam uyumun sağlanması ve toplumla ilişkiler konusunda oluşturulmuş tabloda 100 tam puan üzerinden en az 85 puan alması gerekiyor.  Bu kriterleri büyük ölçüde karşılayan Daikin Türkiye Hendek Üretim Tesisleri de "Green Heart Factory" sertifikasını alarak, tüm üretim süreçlerinde çevreye olan olumsuz etkileri her geçen gün azaltmayı hedefleyen bir fabrika konumuna gelmiş bulunuyor.



Geri Dön