26 / 04 / 2024

DAP Çekmeköy projesinde imzalar atıldı!

DAP Çekmeköy projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geçtiğimiz Mart ayında ihale edilen Çekmeköy Taşdelen arsasını DAP Yapı kazanmıştı. Dev projede imzalar atıldı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 23 Mart 2018 Cuma günü 1. oturumu, 29 Mart 2018 Perşembe günü 2. oturumu yapılan İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini kazanan DAP Yapı proje için imzatı attı.

DAP Çekmeköy projesi 155 bin 56 metrekare arsa, 87 bin 509 metrekare inşaat alanına sahip. Karma konseptli olarak tasarlanan projede ticari üniteler, konutlar, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis ile park alanı yer alacak. Yeni proje kapsamında inşa edilecek binaların kat yüksekliği en fazla zemin+5 kat olacak.

DAP Yapı, Çekmeköy projesi için  1 milyar 111 milyon 100 bin TL teklif vermişti. Bu bedelin 355 milyon 552 bin TL'lik kısmı Emlak Konut GYO'ya ödenecek.

DAP Çekmeköy projesinde imzalar atıldı!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ihaleyi kazandıklarında yaptığı açıklamasında, Çekmeköy'e yabancı olmadıklarını söylemişti. Yılmaz şu ifadelerde bulunmuştu; "Çekmeköy, gerek ulaşım gerekse yeşil alanlarıyla İstanbul’un yükselen değeri. DAP Yapı olarak Çekmeköy bölgesinin yabancısı değiliz. 2000’li yıllarda Çekmeköy’ün tanınması ve gelişmesinde başrolü oynayan markaların başında geldik. Bu bölgede Şelale Village, Şelale Crown Center, Şelale Premium, Space Center ve Centro Futura gibi çok özel projeleri hayat geçirdik. Anadolu Yakası’nın Göktürk’ü olarak nitelendirdiğim Çekmeköy’de DAP Yapı’nın ayrıcalığını yine göstereceğiz. Şehrin merkezinde doğayla iç içe muhteşem bir eser geliştireceğiz. Geçtiğimiz hafta çok istediğimiz Nişantaşı şimdi ise Anadolu Yakası’nın en önemli lokasyonlarından olan Çekmeköy için düzenlenen ihaleleri kazanmış olmaktan memnuniyet duyuyorum. İstanbul’un karmaşasından hem uzakta hem de birkaç dakikalık mesafe ile ulaşım ağlarına yakın olan bu bölgede her zaman olduğu gibi DAP Yapı kalitesi ve konforunu yaşatacağız"

DAP Çekmeköy projesinde imzalar atıldı!

Taşınmazların ada/parsel bilgi tablosu
1- İstanbul Çekmeköy Taşdelen A ada/parselde ticaret+konut alanı (TİCK-2) yer alacak. Arsa alanı 30 bin 552 metrekare olan arsanın emsal değeri 1,10, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 33 bin 607 bin metrekare, yençok Z+5.
2- İstanbul Çekmeköy Taşdelen B ada/parselde ticaret+konut alanı (TİCK-1) yer alacak. Arsa alanı 49 bin metrekare, emsal değeri 1,10, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 53 bin 902 metrekare, ençok Z+5.
3- İstanbul Çekmeköy Taşdelen D ada/parselde eğitim tesis alanı yer alacak. Arsa alanı toplam 7 bin 943 metrekare, emsal değeri ise 1,00.
4- İstanbul Çekmeköy Taşdelen G ada/parselde sosyal ve kültürel tesis alanı yer alacak. Arsa alanı toplam 3 bin 887 metrekare, emsal değeri ise 1,00.
5- İstanbul Çekmeköy Taşdelen I ada/parselde park alanları yer alacak. Park alanlarının toplam büyüklüğü 63 bin 672 metrekare. 

İmar planına göre henüz imar uygulaması yapılmamış olduğundan fonksiyon alanlarına geçici ada/parsel numaraları verildi ve verilen fonksiyon alan değerleri yaklaşık olarak hesaplandı.

Ticaret+konut alanlarıyla ilgili bilgiler
-TİCK-1 alanında emsal inşaat alanının yüzde 3 ticaret alanı, yüzde 97 konut alanı, TİCK-2 alanında emsal inşaat alanının yüzde 60 ticaret alanı, yüzde 40 konut alanı olmak üzere planlama alanındaki ticaret+konut alanlarının toplam emsal inşaat alanının yüzde 25'i ticaret alanı, yüzde 75'i konut alanı olarak kullanılacak.
-Ticaret+konut alanlarında maksimum TAKS: 0,60 olup, Yençok= Z+5 kattır.
-Ticaret+konut alanında; konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kültürel tesis alanları, ticaret, ofis, büro, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağazalar, banka, finans kurumları, özel eğitim tesis alanları ve özel sağlık tesis alanları yapılabilir. 

Web: https://dapyapi.com.tr/
 

Dap Çekmeköy projesinde yer teslimi yapıldı!
 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön