19 / 04 / 2024

Baş Yapı Bakırköy projesinde imzalar atıldı!

Baş Yapı Bakırköy projesinde imzalar atıldı!

Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesinde imzalar atıldı.Baş Yapı-Güney Gayrimenkul-Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı'nın 62 milyon TL teklifle kazandığı arsanın emsale esas inşaat alanı 7 bin 792 metrekare.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesinde imzalar atıldı.

 

Baş Yapı-Güney Gayrimenkul-Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı tarafından en yüksek teklifin geldiği arsada 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor. 


Baş Yapı-Güney Gayrimenkul-Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 62 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 200 milyon TL teklif vermişti.


Kat yükseliği 6

901 ada 18 parselde yer alan ticaret alanı imarlı arsanın parsel alanı 5 bin 250 metrekare, imara esas arsa alanı 5 bin 195 metrekare, emsal değeri 1,50, emsale esas inşaat alanı 7 bin 792,50 metrekare. Arsada yapılacak binaların kat yüksekliği en çok 6 kat olabiliyor. 


Bakırköy Yenimahalle arsasına iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, gazino, düğün salonu, AVM, otel gibi konaklama tesisleri, lokanta, gibi ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar inşa edilebilecek.


Arsaya ne yapılacak?

Baş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, arsaya AVM yapmayacaklarını, hastane ya da konut yapacaklarını açıklamıştı. 


Arsada yer alan 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2011 yılında "depreme dayanıksız" gerekçesiyle taşınmıştı. Hastaneye ilişkin hazırlanan Ticaret Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bakanlık tarafından 20 Mart 2014 tarihinde onaylandı. 


Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle arsa ihalesinin süreci için tıklayın


Baş Yapı Bakırköy projesinde imzalar atıldı!



Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Geri Dön