19 / 04 / 2024

Dap Yapı 4 yeni projeye başlıyor!

Dap Yapı 4 yeni projeye başlıyor!

Bu yılın hemen başında Adam Kule ve ardından Taksim Petek projelerini duyuran Dap Yapı, 4 yeni projeye hazırlanıyor. Dap Yapı, Kartal, Pendik, Beykoz gibi ilçelerde geliştireceği projelere ek olarak önümüzdeki yıl Validebağ Korusu’nun hemen yanı başında da bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.




Bu yılın hemen başında Adam Kule ve ardından Taksim Petek projelerini duyuran Dap Yapı, 4 yeni projeye hazırlanıyor. Dap Yapı, Kartal, Pendik, Beykoz gibi ilçelerde geliştireceği projelere ek olarak önümüzdeki yıl Validebağ Korusu’nun hemen yanı başında da bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Son yıllarda ağırlıklı olarak Kartal-Maltepe ve Çağlayan bölgelerinde projeler geliştirdiklerini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul’un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte hızla gelişen Kartal, önemli projelerin birbiri ardına hayata geçmesiyle adeta bir cazibe merkezine dönüştü. Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırarak nüfus transferi ile emlak hareketliliğini beraberinde getirdi. Doğusunda Anadolu Yakası’nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal’dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor” dedi.


“Kartal’da fiyatlar katlanarak artacak”


Kartal’a önümüzdeki dönem 30 ila 40 bin civarında konut yapılacağını ve yaklaşık 150 bin nüfusun geleceğini öngördüklerini ifade eden Yılmaz, “Şu anda fiyatlar, henüz Kartal’ın hak ettiği oranlarda değil; fiyatlar, sahil şeridi başta olmak üzere katlanarak artacak. Özellikle marinanın hayata geçmesiyle birlikte fiyatların en az ikiye katlanacağına hep birlikte şahit olacağız. Kartal-Maltepe’de çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Önünde marina var, içinden hızlı tren geçiyor


Kartal’da, dünyanın en iyi karma yaşam konseptini hayata geçirdiklerini anlatan Ziya Yılmaz, içinde 5 adet rezidans konut ve ofis bloku ile ticari alanlardan oluşan İstmarina’nın önünde marina alanı, içinden ise hızlı tren geçtiğini kaydederek”İstanbul Marina’da, ihtiyaca yönelik birbirinden farklı tiplerde, 1+0’dan 5+1’e 1463 konutun yanı sıra 258 adet bağımsız birimden oluşan yarısı açık yarısı kapalı alışveriş merkezi, otel, özel okul, özel hastane, restoranlar, park ve dini tesis alanları yer alacak” dedi.


Dalga Kule denizle şekillendi


Dalga Kule projelerinin, deniz dalgasından esinlenerek tasarlanmış olduğunu, dalgaların zeminden itibaren dikey yükseldiği 22’şer katlı 2 kuleden oluştuğunu aktaran Yılmaz, “Dış yüzeyde camların yansıma hareketleri deniz ve gökyüzü manzarasıyla buluşarak, Adalar, havuz, bahçe ve şehir manzarasıyla bütünleşiyor. 400 adet bağımsız bölümden oluşuyor” dedi.


Vazo Kule’nin ise Hitit medeniyetinin 3 bin yıllık mirasını günümüze getirdiğini aktaran Yılmaz, Burgu Kule’nin de kendi çevresinde 108 derecelik döngü ile inşa edüdiğini anlattı. Yılmaz, “36 – 51 metrekare arası 22 adet stüdyo, 48 – 76 metrekare arası 178 adet 1+1;”84 -103 metrekare arası 46 adet 2+1 olmak üzere toplam 246 rezidans dairenin yer aldığı Dap Burgu’da dairelerin büyüklükleri 36 metrekare ile 103 metrekare aralığında değişiyor” dedi. Tango Kule projesinin ise kadın ve erkeğin dans figürlerinden ilham alınarak tasarlandığını aktaran Yılmaz, “129 adet stüdyo/single ve 63 adet suit olmak üzere toplam 192 adet rezidans dairenin yer aldığı 21 katlı projenin 12 dükkandan oluşan özel bir çarşısı da mevcut” diye konuştu.



Dünya



Geri Dön