26 / 04 / 2024

Teknik Yapı 3 yeni projeye başlıyor!

Teknik Yapı 3 yeni projeye başlıyor!

Halihazırda 7 projede toplam 5 bin 259 konutluk kentsel dönüşüm projelerinin inşaatını sürdüren Teknik Yapı, 3 yeni proje üzerinde çalışıyor. Şirket, pandemi bittiğinde bu projelere başlamayı planlıyor.



Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 5'i İstanbul'da olmak üzere Denizli ve İzmir'de 7 projede toplam 5 bin 259 konutluk kentsel dönüşüm projelerinin inşaatını sürdüren Teknik Yapı, 3 yeni projeye hazırlanıyor. Dünya'da yer alan habere göre; Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 1974'te faaliyetine start veren Teknik Yapı'nın, 2003'e kadar başta Bağdat Caddesi olmak üzere Anadolu Yakası'nın birçok bölgesinde apartman bazlı kentsel dönüşüm gerçekleştirdi. 

Teknik Yapı 3 yeni projeye başlıyor!

2003 yılında Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen hasılat paylaşım modelinin ilk ortakları arasında olan Teknik Yapı'nın toplu konut alanında faaliyete başladığını anlatan Durbakayım, şu ifadeleri kullandı:

"Aynı süreçte 1999 depreminden sonra başlayan büyük çaplı kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verdi. Bu kapsamda Kartal, Maltepe, Bahçeşehir, Ataşehir, Tuzla ve Fikirtepe'de gerçekleştirdiği 17 büyük projede toplam 14 bin 310 konuttan oluşan projeleri tamamladı. Günümüzde yine kentsel dönüşüm kapsamında 5'i Istanbul'da olmak üzere Denizli ve İzmir'de toplam 7 projeden oluşan ve toplam 5 bin 259 konutluk kentsel dönüşüm projelerinin inşaatını sürdürüyor" dedi. Bu yıl ikisi İstanbul, biri  İzmir  olmak üzere altyapı hazırlıklarıyla uğraştıkları en az üç projeleri bulunduğundan bahseden Durbakayım, "Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin bitmesini bekliyoruz. Diğer taraftan Emlak Konut GYO'nun üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm projelerini de yakından takip ediyoruz." 

Teknik Yapı 3 yeni projeye başlıyor!

"Kentsel dönüşüm daha da hızlanacak"

Koronavirüsün kentsel dönüşüm projelerini etkilediğini anlatan Durbakayım, "Ancak İzmir'de yaşanan deprem ve beklenen İstanbul depremi kentsel dönüşüm çalışmalarının her türlü şartta devam etmesi zorunluluğunu ortaya koydu. Bu kapsamda kritik sorunları çözmeye çalışan bakanlık, apartman bazlı dönüşümlerin de önünü açmak için KDV ve kredi teşviklerini devreye aldı. Fikirtepe'de bizzat sahaya inen bakanlık, bundan sonraki projelerde daha aktif rol alacağının işaretini verdi. Bu nedenle 2021 ve devamında daha hızlı bir dönüşüm hamlesinin olacağını düşüyorum" açıklamasında bulundu. 

Teknik Yapı'dan yeni proje atağı!


Geri Dön