25 / 04 / 2024

DAP Yapı Ayazağa projesi yıl içinde başlıyor!

DAP Yapı Ayazağa projesi yıl içinde başlıyor!

Pandemiye rağmen yatırımlarına devam eden DAP Yapı sene sonunda yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ayazağa'da 3.1 milyarlık projenin hayata geçirileceğini dile getirdi.



Konut projelerine yeni bir soluk getiren DAP Yapı, Nişantaşı'nda ki yeni projesi için inşaat çalışmalarına başladı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; proje için ön talep topladıklarını söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yeni yatırımlarının avantajlı konumuna vurgu yaptı. Ihlamur Kasrı ile Amerikan Hastanesi arasında yükselen projenin yoğun ilgiyle karşılaştığını söyleyen Ziya Yılmaz projede yer alacak dairelerin son yıllara oranlara yüzde  35-40 oranında daha az olacağını söyledi. 

Türk parasıyla satış yapılacak

 DAP Yapı Ayazağa projesi yıl içinde başlıyor!

İlçede yer alan konutların genel olarak dövizle satıldığını söyleyen Yılmaz, “Biz dövizin ağırlıklı olduğu bu piyasada Türk Lirası ile vadeli satış yaparak, konut alıcısını hem kur riskinden koruyor hem doğru bir yatırım yaparak kazanç elde etmelerini sağlıyoruz. Nişantaşı ve civarında yer alan bölgede son 10-15 yılda yapılan konutların piyasa değerlerini incelediğimizde, ön talep dönemi fiyatlarımızın bölgenin yüzde 40 altında olduğunu görüyoruz. Bu nedenle projemizin yüzde 100’ün üzerinde bir prim potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. 

Yatırımda frene basılmadı

DAP Yapı, İstanbul'un değerli bölgelerinden Teşvikiye'de yer alan arsayı  Emlak Konut GYO ihalesinde kazanmıştı. Holdinge bağlı Eltes-İstlife şirketleri 25 bin metrekarelik arsada inşa edilecek proje için 1 milyar 763 milyon 750 bin TL taahhüt ederken, Emlak Konut'a  705 milyon 500 bin TL pay düşmüştü. Pandemiye rağmen yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Yılmaz, “İnişli çıkışlı dönemler olsa da biz ülkemize, ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Bu dönemde de yatırımdan vazgeçmedik. Krizli dönemlerde yatırım planımızdan şaşmadık, şaşmayacağız. Gayrimenkul sektörü elbette bu süreci zorluklarla geçiriyor. Ancak özellikle bu dönemlerde çalışmamıza ara vermemek, hatta daha çok çalışıp değer üretmek lazım” açıklamasında bulundu. 

Nişantaşı koru için 1.7 milyarlık taahhüdün aşılabileceğini söyleyen Yılmaz sene sonunda yeni bir proje hayata geçireceklerini söyledi. 

DAP Yapı Ayazağa projesi yıl içinde başlıyor!

3.1 milyarlık proje geliyor

Mart ayında Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen  gelir paylaşım ihalesi de yine DAP Yapı tarafından kazanılmıştı. Firma İstanbul Ayazağa'da Galatasaray Türk Telekom Arena'nın yakınlarında bulunan bir arsada yeni bir proje hayata geçirecek. Yeni projenin yıl sonuna yetişmesi planlanıyor. Ek olarak proje için 3 milyar 111 milyon TL gelir hedefleniyor. Ayrıca şirketin geçen sene hayata geçirdiği Çekmeköy projesinde de inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin değeri ise 1.1 milyar TL. Şirket, koronavirüs salgını sonrası hayata geçirdiği  Çekmeköy, Nişantaşı ve Ayazağa projeleri için 5.9 milyar TL gelir taahhüt ediyor. 

Tüketicilerin beklentileri 

Çekmeköy'de hayata geçirilen 'sağlıklı ev' projesinin Nişantaşı'na getirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Konut sektöründe koronavirüs öncesi ve sonrası dönemi olacak. Biz de salgınla birlikte değişen talepleri inceledik. Çekmeköy’de 58 bin 300, Nişantaşı’nda 18 bin kişilik hedef kitlenin beklentilerini aldık ve buna göre projemizi tasarladık” dedi.

Ziya Yılmaz sağlıklı ev konsepti hakkında şu bilgileri verdi: Sağlıklı evler ihtiyaç duyulduğu anda yürüyerek çıkılabilecek yükseklikte inşa edilmeli. Bahçesi, terası ya da geniş balkonu olmalı. Orman, koru veya yeşil alana sahip olmalı ve her dairenin havalandırma sistemi sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanmalı. Son kriter ise en son deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi.”

 DAP Yapı Ayazağa projesi yıl içinde başlıyor!

Nişantaşı'nda bahçe villa konseptinin geldiğini söyleyen Yılmaz,“Nişantaşı’nda konut ve yaşam anlamında lüks ile doğayı buluştururken bir ilki gerçekleştiriyoruz. ‘Bahçe villa’lar ile evinize ister binadan isterseniz bahçenizden gireceksiniz” şeklinde konuştu. 5 bloktan oluşan projede 161 daire bulunurken dairelerin büyüklükleri ise 85 ile 760 metrekare arasında değişiyor. Evlerin 19'u bahçe villa, 47'si  havuzlu teras villa olarak tasarlandı.

DAP Yapı Ayazağa projesi başlıyor!

https://dapyapi.com.tr/


Geri Dön