27 / 04 / 2024

DAP Yapı Nişantaşı projesi yıl sonunda başlıyor!

DAP Yapı Nişantaşı projesi yıl sonunda başlıyor!

Hayata geçirecekleri yeni projelerle  ilgili açıklama yapan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DAP Yapı Nişantaşı projesinin yıl sonunda başlayacağını söyledi.



İstanbul Çekmeköy'de hayata geçirilen DAP Yapı Ormanköy projesi bugün satış ofisinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz hayata geçirecekleri yeni projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkemizde çok iyi yönetildiğini söyleyen Ziya Yılmaz, yeni projelere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

DAP Nişantaşı yıl sonunda başlıyor

2016 yılından bu yana gündemde olan Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında yükselecek olan DAP Nişantaşı projesi yıl sonunda başlıyor. Yapı ruhsatı alınan projenin ihalesini Mart 2018'de DAP Yapı kazanmıştı.

Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı Kampüsü’nün yer aldığı arazi 2017’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) adına tescil edilmişti. Marmara Üniversitesi’nin iletişim ve diş hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı Kampüsü arazisine Emlak Konut tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile inşa edilecek projenin yapı ruhsatları alındı. 

DAP Yapı Nişantaşı projesi yıl sonunda başlıyor!

Marmara Üniversitesi devir karşılığında 455 milyon lira ve Maltepe’deki Evren Kışlası’nı almıştı. Taşınmazların mülkiyeti  TOKİ  ile Emlak Konut arasında 20 Haziran 2016 tarihli satış protokolü ile Emlak Konut GYO A.Ş.'ye geçmiş tapu devri yapılmamıştı. Ihlamur Kasrı'na da komşu olan arazinin imar planı da 2018 yılında Çevre Bakanlığı tarafından konut ve ticari birimler yapılması amacıyla değiştirilmişti.

DAP Nişantaşı projesinde binaların kat sayısının 10'u, ticaret alanlarının yüksekliği ise 5 katı geçmeyecek. 25 dönümlük arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret ve konut alanı, 1 dönümü yalnızca ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı olarak ayrıldı.

700 bin metrekare arazi stoğumuz var

700 bin metrekare arazi stokları olduğunu söyleyen Ziya Yılmaz, yeni projelerinde yatay mimar anlayışını benimseyeceklerini belirtti. Projelerinde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalıştıklarını söyleyen Yılmaz: "Zamanında bizler de yüksek binalar yaptık. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

Bu yıl konut satışlarının rekor kıracağını da söyleyen Ziya Yılmaz, tüketicilerin istedikleri konutları bulamayacaklarını söyledi. Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki durağanların Nisan ve Mayıs aylarındaki satışlarla kapanacağını söyleyen Yılmaz, konut satış rakamlarının geçen seneyi geride bırakacağını da sözlerine ekledi.

 

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön