19 / 03 / 2024

Dap Yapı'dan 2018'de 4 yeni proje geliyor!

Dap Yapı'dan 2018'de 4 yeni proje geliyor!

Farklı mimari tasarımlara imza atarak özgün projeler hayata geçiren DAP Yapı, 2017 yılında ciro hedefini aştı, firma 2018'de yeni projeler hayata geçirecek.



 

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bugün Feraye Palace'ta gerçekleştirilen basın toplantısında, gayrimenkul sektörü ve DAP Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ziya Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, 2017’nin DAP Yapı için çok özel bir yıl olarak hatırlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

 

“Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme Projesi seçilen İstMarina’yı teslim ettiğimiz, DAP İzmir, Teras Kule ve Validebağ Konakları gibi çok özel projeleri satışa sunduğumuz bir yıl olarak şirket tarihimize geçen unutulmaz bir yıl yaşıyoruz. DAP Yapı olarak müşterilerimize en iyi ürünü sunmak dışında ülke ekonomisine ve proje geliştirdiğimiz bölgelere de katkı sağlamak en büyük gayemiz. 

 

Sorumluluğumuzun farkındayız ve bu sebepten dolayı her zaman söylediğimiz gibi bugünün değil geleceğin projelerini üretiyor, iddialı projelere imza atıyoruz.

 

2017 yılında belki de Cumhuriyet tarihimizin en büyük satış başarısını yakaladık. Satış rekorları kıran gayrimenkul sektörü ülkemizde istikrarın devam etmesi ve hükümetimizin ekonomide attığı adımlar ile beraber çok daha iyiye gidiyor. Özellikle son iki yılda birçok olumsuzluk yaşamamıza rağmen ekonomik anlamda güçlü bir şekilde gelişmeye devam ediyoruz. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdü. Orta vadede büyümenin 2017 için yüzde 5,5 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.” 

 

Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini de belirten Yılmaz, olumlu gidişatın artarak devam edeceğini söyleyerek, “Küresel ekonomide son dönemde gerçekleşen toparlanma, ekonomilerin ihtiyaç duyduğu reformlar bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Altyapı yatırımlarının, eğitim ve sağlık imkanlarına erişimin artırılması, finansal kapsayıcılığın ve işgücü piyasasında esnekliğin sağlanması büyük önem arz ediyor. Gayrimenkul sektörünü diğer sektörlerden ayrı tutmamak gerekiyor. Sektörümüzün yaklaşık 240 sektörle bağlantısı bulunuyor. Her alanda gerçekleştirilen yatırımlar tüm sektörleri tetiklediği gibi istihdama da doğrudan katkı sağlıyor” dedi.

 

Nüfus artıyor, gelecek nesiller için doğru adımlar atmalıyız

 

Birleşmiş Milletler raporuna göre; Türkiye’nin nüfusunun 2030 yılında 88 milyon, 2050 yılında ise 95 milyon kişiye ulaşacağının tahmin edildiğini belirten Ziya Yılmaz, “Raporda da görüldüğü üzere ivedi bir şekilde kentleşme için çok doğru adımlar atılmalı. İnsanların barınma ihtiyacı ile beraber enerji, gıda, tekstil, teknoloji, sağlık, eğitim, çevre ve ulaşım gibi sektörler gelecek nesillerimiz için çok önemli. Kentsel dönüşüm yerine binalar dönüşüyor. Henüz 15-20 yıllık binaların yıkılıp yeniden yapıldığı bir dönüşüm süreci yaşıyoruz. Miladını doldurmuş 60 yıllık yapıların öncelikle yenilenmesi gerekiyor. Milli servetimizi ve enerjimizi doğru kullanmak zorundayız” diye konuştu.

 

Hedeflerimizi tutturduk, 11. ayda 1 milyar 20 milyon TL ciro elde ettik

 

2017 yılına çok hızlı bir giriş yaptıklarını belirten Ziya Yılmaz, “Çadır kampanyaları ile müthiş rakamlara ulaştık; ciromuz 11. ayda 1 milyar 20 milyon TL oldu” dedi. 

 

İstMarina’da daire teslimlerine başladıklarını söyleyen Ziya Yılmaz, şöyle konuştu:

“Teslimler için daire sahiplerini arıyor ve günde yüz kişiye randevu veriyoruz. İhale sürecinden bugüne kadar inanılmaz bir çalışmaya imza atıldı. Lansmandan bu yana özellikle topraktan satın alınan bazı ünitelerde yüzde 250’yi bulan primlere ulaşıldı. Sadece altyapısına 45 milyon TL yatırım yaptığımız bir proje oldu. Projemizin içerisinde yer alan Mektebim Okulları da yeni eğitim öğretim yılına başladı. İstMarina AVM’de ise sona yaklaştık. Acıbadem Hastanesi’nin inşaat çalışmaları da tamamlandı. Yakın zamanda hastanenin açılışı da gerçekleşecek. İstMarina AVM muhteşem manzarası, gurme restoranları ile başta bölge halkı olmak üzere İstanbulluların hatta turistlerin uğrak noktası haline gelecek. İstMarina AVM’de ulusal ve uluslararası birçok marka hizmet verecek. 

 

İstMarina AVM’yi yeni yılın ilk çeyreğinde hizmete açmayı hedefliyoruz. İstanbul’a ve ülkemize anıt binalar, sembol eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Görüldüğü üzere eğitim, sağlık, alışveriş, ulaşım açısından tüm ihtiyaçları bir arada sunuyoruz. DAP Yapı olarak bu güne kadar geliştirdiğimiz projeler, elde ettiğimiz ödüller ve prim getirileri ile çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. “

 

2018’den beklentimiz yeni yatırımlar ve daha çok istihdam 

 

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yeni projelere ve sektöre ilişkin yaptığı açıklamalarda ise şunlara değindi:

“Birçok sektöre doğrudan ve dolaylı can veren inşaat sektörü, Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip. Aksi durumda inşaat sektöründe meydana gelen daralma birçok alt sektörü de etkileyerek ekonomik büyümenin toparlanmasında gecikmeye neden olacaktır.

 

Kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektöründe yeni alanlar açtı. Eğer kentsel dönüşüm planlı bir şekilde yapılır ve önümüzdeki 10 yıl içinde hızlı bir şekilde ilerlerse sektöre ciddi bir ivme kazandırır. Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor. Özellikle markalı konut üreticilerinin geliştirdiği nitelikli projeler oturumcular ve yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. DAP Yapı açısından da gelecek yıldan beklentimiz yeni yatırımlar ve daha fazla istihdam olacak. Geçtiğimiz aylarda lanse ettiğimiz DAP  İzmir  projesiyle birlikte İstanbul dışındaki ilk yatırımımızı İzmir’de hayata geçirdik. Çeşme’de denize sıfır çok lüks bir proje daha geliştireceğiz. İzmir’de önümüzdeki süreçte 3 milyar TL’lik en az üç proje hedefliyoruz. Çeşme, Maslak, Beykoz ve Pendik’te de yeni projelerimizin çalışmaları devam ediyor.” 


 


Geri Dön