19 / 03 / 2024

DAP Yapı'dan 5 yılda 13 milyar liralık yatırım!

DAP Yapı'dan 5 yılda 13 milyar liralık yatırım!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Ziya Yılmaz, “Beykoz ve Pendik’te de arsa stoğumuz bulunuyor. İstanbul ve İzmir’de 700 bin metrekarenin üzerinde arsa geliştirdik” dedi. 



Habertürk yazarı Osman Gençer, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ile biraraya geldi. DAP Yapı'nın  İzmir  projesinden İstMarina dek açıklamalarda bulunan Ziya Yılmaz, emlak sektörüyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı. İşte, Osman Gençer'in yazısı... 

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ile geçtiğimiz günlerde İzmir'de biraraya geldik.

Yılmaz'la uzun sohbetimizde, İstanbul'daki dünya çapındaki projelerinden İzmir'deki dev yatırımlarına kadar her şeyi konuştuk.

Kendisiyle konuşunca şunu hemen anlıyorsunuz ki, Yılmaz İzmir'e gelmiş olmaktan çok mutlu.

Bu yüzden, İstanbul dışındaki ilk projesi olan DAP İzmir'le bizzat ilgileniyor ve burada özel işler yaratmaya gayret ediyor.

Mesela..

DAP İzmir projesinde deprem güvenliği anlamında ezber bozan bir işe imza attıklarını söylüyor, “Normalde 20 metre derine inmeyi planlamıştık, ama 61 metre yani 21 kat kadar derine indik. Derdimiz İzmir’de bugüne kadar yapılan en dayanıklı projeyi hayata geçirmek” diyor.

Mesela..

DAP'ın erken teslim geleneğini burada da sürdüreceğini anlatıyor, “Kaba inşaat önümüzdeki ağustos ayında bitiyor. Projeyi vaktinden önce tamamlayarak müşterilerimize teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuşuyor.

Gelişmelere baktığımızda, Yılmaz İzmir'in kıymetini, İzmir de DAP'ın değerini kucaklamış görünüyor, ki bu kucaklaşma her iki tarafa da keyif katıyor. 

Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ikinci şehir İzmir

DAP YAPI Başkanı Ziya Yılmaz'ı İzmir'de mutlu eden bir başka konu da, DAP İzmir projesinin yüzde 78'inin şimdiden satılmış olması.

Yani, DAP İzmir'e ilgi yoğun.

O nedenle de, Yılmaz kısa süre içinde İzmir için yeni yatırımlar planladıklarını müjdeliyor ve ekliyor:

- Sadece TÜİK rakamlarına göre son 10 yılda İzmir’e net göç 193 bin! Ve bu 193 bin kişinin özelliği alım gücü yüksek kitleyi temsil etmesi. İzmir’in potansiyeli oldukça yüksek. Geçtiğimiz aylarda Knight Frank tarafından yayınlanan araştırmaya göre de İzmir 2017 yılında dünyada konut fiyatlarının en fazla arttığı ikinci şehir oldu. Bu da İzmir’in, Anadolu’nun potansiyelini gösteren çok önemli bir veri. Bu tablo net bir şekilde şöyle diyor: Bugün gayrimenkul hâlâ en güçlü yatırım aracı olma özelliğini koruyor. Yeter ki doğru lokasyon, doğru şirket ve doğru fiyat bir araya gelsin.”

Son iki yılda 4 bin 600 ev

DAP YAPI Başkanı Ziya Yılmaz'la sohbetimizi, İzmir'den sonra İstanbul'a kaydırdık.

Yılmaz, DAP olarak iş bitirme becerileri, erken teslimleri ve stratejik projeleri ile sektöre örnek olduklarına vurgu yaparken, “Sadece son 2 yılda 4 bin 600’ün üzerinde ev teslimi gerçekleştirdik. Bu en az inşaat süreci kadar kıymetli, özenli bir konu” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yılmaz, 2019’un ilk yarısında da Validebağ ve Teras Kule projelerini teslim edeceklerini, bir sonraki teslimlerin ise Dap İzmir olacağını vurguluyor.

13 milyar liralık yatırımlar yolda

En son Emlak Konut GYO’nun Nişantaşı ve Çekmeköy olmak üzere 2.9 milyar lira değerinde iki ihalesini kazanan DAP Yapı, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’de de Mavişehir ve Çeşme’de iki büyük araziyi portföylerine eklediklerini hatırlatan Ziya Yılmaz, “Beykoz ve Pendik’te de arsa stoğumuz bulunuyor. İstanbul ve İzmir’de 700 bin metrekarenin üzerinde arsa geliştirdik” diye konuşuyor.


DAP Yapı olarak gelecek 5 yılda 13 milyar liralık yatırım hedefi koyduklarını da belirten Ziya Yılmaz, 2018’i yatırım yılı ilan ettiklerine vurgu yaparak, "Türkiye için üretmeye, istihdam sağlamaya ilk günkü aşkla devam ediyoruz” diyor.

İstMarina'nın tamamı satıldı, AVM'de hedef 15 milyon ziyaretçi

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, arazisini 5 yıl önce Emlak Konut GYO’dan aldıkları ve aldıktan 1.5 yıl sonra işe başladıkları İstMarina projesinde tüm satışların tamamlandığı bilgisini aktardı.

Dünya birinciliği ödülleri bulunan bu projenin bir benzerinin en az 10 yıl boyunca bir daha zor yapılacağına dikkat çeken Yılmaz, “Burada 2.500 kişi çalıştı. Geçtiğimiz aylarda projenin içinde yer alan İstmarina AVM’yi de açtık. Anadolu yakasının en büyük AVM’lerinden birini hayata geçirdik. İstMarina AVM’nin yüzde 95’i tamamen dolu durumda. Yüzde 5’i ise tarihi alan olduğu için iç restorasyon çalışmaları ve tasarımları yapılıyor. Kalan Yüzde 5’lik bölüm de iki aya kadar açılacak” dedi.

İstMarina AVM’de geçen ay ağırladıkları ziyaretçi sayısının 1 milyona yaklaştığını, önümüzdeki yıl ise aylık 15 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk alanlar en az iki kat kazançlı çıkıyor

Konuta yatırımın orta ve uzun vadede yüksek getirilere imza attığını da söyleyen Ziya Yılmaz, şunları anlattı: “Son 10 yıla, son 20 yıla baktığınızda Türkiye’de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz bazı projelere bir bakalım. İstMarina’da metrekaresi 4 bin TL’den satışa çıkmıştık. Projenin son bağımsız birimlerini metrekare bedeli 14-17 bin TL aralığında verdik. Yani ilk alanlar yüzde 325 kazançlı çıktı. Teras Kule’de ise satış fiyatı 5 bin liradan başlamıştı. Halihazırda bu projede de şu anki fiyatlar 9 bin 500 liraya yükseldi. En başta bu projeden konut alanlar, şimdi yatırımlarını ikiye katlamış durumda. DAP İzmir’de ise metrekare satış fiyatı 4 bin 200 liradan başlamıştı. Şu an 8 bin 300 lira bandında seyrediyor. Daha bir yıl olmadan prim değeri ikiye katlanmış durumda. Adam Kule’de ise konutların metrekaresi 4 bin liradan satışa sunulmuştu. Şu an 11 bin lira seviyesine yükselmiş durumda. Yatırım yapanlar yıl bitmeden kazançlarını 3’e katlayacak öngörüsü hakim.”

Ziya Yılmaz'ı İzmir'den parıltılı gözlerle, mutlu ve keyifli bir ruh haliyle yolcu ettik.


Geri Dön