16 / 04 / 2024

DAP Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

DAP Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

2018 yılı planlarını açıklayan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "İzmir'de önümüzdeki süreçte milyar TL'lik en az üç proje hedefliyoruz. Çeşme, Maslak, Beykoz ve Pendik'te de yeni projelerimizin çalışmaları devam ediyor" dedi.



Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, sektördeki kaliteyi korumak için yeterlilik düzenlemesinin yapılmasını istiyor. Firmalar bu konuda bakanlığa rapor sunacak.  

 

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz Avrupa’nın tamamında 20-30 bin inşaat şirketi bulunurken, Türkiye’de inşaat şirketi sayısının 300 bin, sadece İstanbul’da ise 47 bin civarında olduğunu dile getirdi. Yılmaz,  “Son dönemde ev satan emlakçılar için bile düzenleme yapılırken, üreticiler için bir düzenleme getirilmedi” dedi.

 

"Dönüşüm için yasal düzenlemeler mutlaka yapılmalı"

 

Ziya Yılmaz, "Sektöre çok fazla giriş-çıkış var. Kalıcı olmak isteyen inşaat işine girsin. Sektörü bilmeyen, sadece bir iş yapmak için girenler arz-talebin yanı sıra sektörün dinamiklerini de bozuyor. Bu alana girecek olan firmalara sermaye yeterliliği, iş bitirme yeterliliği ve teknik yeterlilik kriterleri getirilmeli. Türkiye'de 7.5 milyon konutun dönüştürülmesi hedefi var. Eğer bu kadar konut dönüşecekse bu yasal düzenlemeler mutlaka yapılmalı. Yapılmadığı takdirde çok yol kazasına uğrarız" dedi. Yılmaz, konut sektörünün bu yıl yüzde 7-8 büyüyerek, 1.4 milyon adet satış rakamına ulaşılacağını da ifade etti.

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yılmaz, "Çadır kampanyaları ile rekor rakamlara ulaştık. Ciromuz yılın 11'inci ayında 1 milyar 20 milyon lira oldu. Yılı 1.1 milyar lira ciro ile tamamlayacağız" dedi. 

 

Topraktan senetle satış kampanyası 19 Aralık'a kadar uzadı

 

Konut satışlarıyla ilgili bilgi veren Yılmaz, "Validebağ'da 593 milyon liralık satış yaptık, DAP İzmir'de de 1 aylık tanıtımla 707 dairenin 411'ini sattık" diye vurguladı.  Yılmaz, yoğun ilgi gören topraktan senetle satış kampanyasını 19 Aralık'a kadar uzattıklarını açıkladı.

 


İstMarina AVM’de sona gelindi

 

İstMarina projelerinde  daire teslimlerine başladıklarını anlatan Ziya Yılmaz “Teslimler için daire sahiplerini arıyor ve günde 100 kişiye randevu veriyoruz. İhale sürecinden bugüne kadar inanılmaz bir çalışmaya imza atıldı. Lansmandan bu yana topraktan satın alınan bazı ünitelerde yüzde 250’yi bulan primlere ulaşıldı. 1611 daireden sadece 40 dairemiz kaldı. Altyapısına 45 milyon TL yatırdığımız bir proje oldu. İstMarina AVM’de sona yaklaştık.”

 

Çeşme, Maslak, Beykoz ve Pendik'e yeni projeler geliyor

 

2018 yılı planlarını hakkında bilgi veren Yılmaz, "Geçtiğimiz aylarda lanse ettiğimiz DAP  İzmir  projesiyle birlikte İstanbul dışındaki ilk yatırımımızı İzmir'de hayata geçirdik. Çeşme'de denize sıfır çok lüks bir proje daha geliştireceğiz. İzmir'de önümüzdeki süreçte milyar TL'lik en az üç proje hedefliyoruz. Çeşme, Maslak, Beykoz ve Pendik'te de yeni projelerimizin çalışmaları devam ediyor" dedi.


Geri Dön