26 / 04 / 2024

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

Türkiye'nin en büyük ve en pahalı üç şehri arasında gösterilen Ankara, İstanbul ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı 1.150 lira olarak ödeniyor. Peki kira yardımı nasıl alınıyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...



Evi olmayan kira ödemek zorunda olan vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından kira yardımı ödemesi yapılıyor. Takvim'de yer alan habere göre; Aile Bakanlığı SYDV'ler aracılığıyla yapılan kira yardımı ödemelerinde başvuru işlemleri ise yazılı olarak alınıyor. Aile Bakanlığı üzerinden 3294 sayılı kanun kapsamında ödenen kira yardımı almak için vatandaşlar başvuru koşullarını yerine getirmeleri halinde; yaşadıkları ilçede bulunan ve genellikle kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurularını yapabilirler. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nedir, kimlere verilir, devletin kira yardımı ne kadar, devletin kira ödemesi ne kadar, kiracılara devlet yardımı ve hibe para desteği var mı, pandemi ve korana virüs salgını nedeni ile kira desteği ve kira destek kredisi var mı? İşte tüm merak edilenler...

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

KİRACILARA 2 BİN 300 TL TAŞINMA DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILIYOR

Kentsel dönüşüm kapsamında evini tahliye eden ve taşınan kiracılara ise taşınma desteği adı altında devlet tarafından illere göre belirleniyor, beraber en düşük bin 430 TL ve en yüksek 2 bin 350 liralık taşınma yardımı desteği ödemesi yapılıyor.

Taşınma desteği almak için başvuruda bulunan kişinin evinin kentsel dönüşüm kapsamı altında riskli yapı olması nedeni ile yıkılması zorunluluğu bulunuyor.

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VE TAŞINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Devletin sunduğu yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin evlerinin riskli yapı ilan edilmesinden sonra işlemlerini yapabiliyorlar.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıkan taşınmazın tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu il sınırları içerisinde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlükleri ile Belediyeler üzerinden gerekli evraklar ile başvuru yapmaları zorunludur.

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

DEVLETTEN KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Devletin ödediği kira yardımı tutarı kentsel dönüşüm projeleri için riskli yapı belgesi alınmasının ardından ödenmeye başlıyor ve başvurular Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri ile belediyeler üzerinden alınıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE ZAMAN BAŞLAR?

Tahliye kararının verilmesin ardından yıkım işleminin başlaması ile devletin kira yardımı da başlıyor.

18 AY BOYUNCA

Kentsel dönüşüm yasası altında, riskli yapılarda yaşayanlara 18 ay boyunca kira yardımı veriliyor. Eğer bakanlığın ilan ettiği riskli ve rezerv yapı alanlarında dönüşüm yapılıyorsa bu süre 36 ay oluyor. Kira yardımının anlaşma ile tahliye edilen binalara yapıldığını da ekleyelim. Mülkiyetini belgeleyemeyenler bu hakların hiçbirinden faydalanamıyor.

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

BAŞVURU GEREKİYOR

Kira yardımı alabilmek için tahliye tarihinden sonra en geç 1 yıl içerisinde başvuru yapılıyor. İstanbul,  İzmir  ve Bursa'da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri'ne diğer illerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne gerekli belgeler ile dilekçe hazırlanıyor. Ev sahipleri ve kiracılar için farklı belgeler isteniyor. Bu belgeleri bakanlığın web sitesi yayınlanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VE TAŞINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Devlet tarafından sunulan yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin evlerinin riskli yapı ilan edilmesinin ardından işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verilen taşınmazın tahliye edilmesinin ardından bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarih sonrasındaki üç ay içerisinde, riskli yapının bulunduğu il sınırlarında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlükleri ile Belediyeler üzerinden gerekli evraklar ile başvuru yapılıyor.

Kiracılara 755 TL kira yardımı müjdesi!

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

2021 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!


Geri Dön