25 / 04 / 2024

Dar gelirliye kaymakamlıklardan yardım!

Dar gelirliye kaymakamlıklardan yardım!

Kirasını ödeyemeyenler, gereksinimi olanlar ve dar gelirlilere devlet kira yardımı sunuyor. Peki kira destekleri nasıl sağlanır kaç TL ödenir? İşte tüm merak edilenler...



Kirasını ödemekte zorlananlar, ihtiyacı olanlar ve dar gelirli vatandaşlara kaymakamlıklardan kira yardım veriliyor. Peki kira yardımları nasıl sağlanıyor? Kira yardımı kaç TL ödeniyor? Kira yardımı almak için neler yapılması gerekiyor? 

Takvim'de yer alan habere göre; devletin sunduğu desteklerin önemli bir bölümü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor.

Dar gelirliye kaymakamlıklardan yardım!

KAYMAKAMLIKLARDAN KİRA YARDIMI

Devletin verdiği desteklerin önemli bir bölümü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeme yapılıyor.

Bu ödemelerin vatandaşlara yapılmasında ise kaymakamlıkların çatısı altında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları öne çıkıyor. Bu SYDV'ler vatandaşların ihtiyacı olması durumunda ise kira yardım desteği sunuluyor.

Dar gelirliye kaymakamlıklardan yardım!

Kimler Başvuru Yapabilir?

Kira yardımı desteğinden faydalanması amacıyla açıklanan tüm şartların yerine getirilmesi şartı bulunuyor. İlk şart ise gelir şartı; vatandaşların kira yardımından yararlanabilmeleri amacıyla aylık hane gelirlerinin belli rakamın altında olması ve ihtiyaçlarının olması şart.

- Kira yardımı, sigortalı olarak çalışanlara, emekli, dul, yetim veya ölüm aylığı alanlara, evi arabası veya başka gayrimenkulü olanlara verilmiyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Teşvik hakkında detayları öğrenmek için başvuru yaptığınız ilçede bulunan kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidebilirsiniz.  

Dar gelirliye kaymakamlıklardan yardım! 

HANGİ KURUMLAR KİRA YARDIMI YAPIYOR?

İlden ile değişen kira yardım parası, büyük şehirlerde 960 TL'ye kadar çıkabiliyor. İşte, salgın sürecinde kirasını ödemekte zorlanan ailelere destek veren kurum ve kuruluşlar:

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,
- Belediyeler,
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
- Özel dernek ve vakıflar,
- STK'lar,
- Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar.

Dar gelirliye kaymakamlıklardan yardım!

E-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

- T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın.
- "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin.
- "Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın.
- "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.
- İşlemi onaylayıp başvuruzunu tamamlayın.


Geri Dön