19 / 03 / 2024

Darıca Belediyesi'nden mesire alanında inşaat ihalesi!

Darıca Belediyesi'nden mesire alanında inşaat ihalesi!

Darıca Belediyesi tarafından mesire alanı inşaat ihalesi düzenleniyor. İhale 31 Ekim'de yapılacak.



Darıca Belediyesi tarafından mesire alanı kapalı teklif usulü açık arttırma sureti ile 27 yıl süreyle (Yap-İşlet) çerçevesinde 31 Ekim 2017 Salı günü Saat 10:00'da kiralama ihalesine çıkarıldı.

 

YAP-İŞLET DEVRET ÇERÇEVESİNDE KİRALAMA İHALESİ YAPILACAKTIR
Darıca Belediyesinden:

 

T.C. Darıca Belediyesince, aşağıda yeri ve nitelikleri belirtilen taşınmaz üzerinde mesire alanı (Listede belirtilen yapılar ile birlikte) yapılarak kiralama işi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesine göre kapalı teklif usulü açık arttırma sureti ile 27 yıl süreyle (Yap-İşlet) çerçevesinde 31.10.2017 Salı günü Saat 10:00 da Kiralama ihalesine çıkarılmıştır.

İli       :  Kocaeli
İlçesi        :  Gebze
Mahallesi        :  Mollafenari
Yüzölçümü  :  428.900,00 m2
Mevkii    :  Çataldağ (Amenajman Planı 107, 108 ve 109 numaralı bölmeler içerisinde kalan taşınmaz)
Muhammen Bedel  :  6.782.784,32 TL. (Bu bedel inşaat maliyeti toplamıdır)
                                               (AltımilyonyediyüzseksenikibinyediyüzseksendörtTürklirası OtuzikiKuruş)
Geçici Teminat Tutarı    :  203.483,53 TL.
                                               (Muhammen Bedelin %3’üdür)
İhale Güvence Bedeli  :  203.483,53 TL.
                                               (Muhammen Bedelin %3’üdür)
Kesin Teminatı    :  Muhammen bedel ve İhale Kira Bedelinin %6’sıdır.
İhale Tarihi      :  31.10.2017 - Saati 10:00
Belediye Adresi  :  Bağlarbaşı Mah. İstasyon Cad. No: 176 Darıca/KOCAELİ
Telefon ve Faks Numarası  :  
Tel    : 444 74 41
Fax   : 0 262 745 29 00

Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz, 01/06/2017 tarih ve 41 sayılı Belediye Meclisi kararına istinaden;

1 - İşin süresinin ve kira ödemelerinin sözleşme tarihinden itibaren başlatılması.
2 - Sözleşme tarihinden itibaren ödenmek üzere kira bedellerinin;
a) İnşaat süresi olan İlk 3 (üç) yılın Aylık kirasının tahmini muhammen bedelinin 10.000,00 TL.(Onbintürklirası+KDV),
b) Bina ve Tesis kira bedeli; aylık kirasının tahmini muhammen bedeli 15.000,00 TL. + KDV (Onbeşbintürklirası+KDV) olup, sözleşmenin imzalanmasından itibaren hesaplanacak (Yİ-ÜFE) artışı ile bulunacak miktar 4. Yıldan itibaren başlayıp 27.yılın sonuna kadar her yıl için bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yurt içi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE - bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedelin aylık kira bedeli olarak alınması.
3 - İlk 3 (üç) yıl içerisinde inşaat imalatlarının bitirilerek binanın faaliyete geçirilmesi, aksi halde sözleşmenin feshedilerek o tarihe kadar yapılmış olan tüm imalatların İdareye terk ve teberru edilmesi, ödenen kiraların ve yatırılan teminatın İdaremize irat kaydedilmesi.
4 - Sözleşme süresi sonunda (27. yılın sonunda) tesisin çalışır, bakımlı ve kullanılabilir bir şekilde hiçbir hak ve bedel talebinde bulunulmadan İdaremize teslim edilmesi.
5 - Taşınmaz üzerinde yapılacak mesire alanı (Listede belirtilen yapılar ile birlikte) inşa edilmek suretiyle idare tarafından verilecek uygulama projelerine uygun olarak Deprem yönetmeliğine uygun olması ve ilgili diğer yönetmelikler doğrultusunda belirtilen fonksiyona uygun olarak uygulama projelerinin yatırımla ilgili diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları nezdinde tüm bedelleri yüklenicisince karşılanarak temin edilmesi, uygulama projesinin İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Darıca Belediyesi, ilgili belediye ve bu konu ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına onaylatılması, inşaatın gerçekleştirilmesi, her türlü masrafın ve tüm finansmanın işin yüklenicisince sağlanması, Tüm tesislerin ve yer teslim tarihinden itibaren en geç 3 yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılması.
6 - İşin süresinin inşaat öncesi iş ve işlemlerle inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 27 yıl olması.
7 - Sözleşme süresinin bitiminden önce taşınmazın ve tesisin (İşletmenin) tahliye edilmesi halinde o tarihe kadar yapılmış olan tüm masrafların, hakların talep edilmemesi ve yapılan imalatların İdareye terk ve teberru edilmesi, şartlarıyla söz konusu inşaat süresi dahil toplam 27 yıl süreyle Kiralama (Yap-İşlet) çerçevesinde kiralama ihalesine konulmuştur.
8 - İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatte Darıca Belediye başkanlığı Encümen salonunda, Bağlarbaşı Mah. İstasyon Cad. No: 176 Darıca/KOCAELİ adresinde yapılacaktır.
9 - İhale dokümanları mesai saatleri içerisinde, 08:30-12:30 ve 13:30-17:30 saatleri arasında Bağlarbaşı Mah. Ali Arıcan Cad. İlkbahar Sok. 1 Darıca, Kocaeli adresinde bulunan ek hizmet binasının 3. katında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde görülebilir.
10 - İhale şartname satış bedeli: 500,00 TL. (beşyüz Türklirası)
(İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur)
IV - İhaleye katılabilmek için; İstekliler hazırlayacakları tekliflerini, 30.10.2017 tarihi mesai bitimine kadar Darıca Belediyesi ek hizmet Binasının 3. katında bulunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.
İhaleye girebilme şartları:(İstenilen Belgeler)
a) Kanuni ikametgâh belgesini vermesi.
b) Türkiye’de tebligat için adres beyanı vermesi.
c) Tüzel kişi olması halinde Ticaret veya sanayi odasına kayıtlı olduğuna dair belge (2017)yılına ait)
d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
d1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesinin noter tasdikli sureti,
d2) Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin noter tasdikli sureti,
e) Vekaleten katılıyor ise Noter tasdikli vekaletname
f) Ortak girişim olması halinde Noter Tasdikli Ortak girişim Beyannamesi,
g) Mali durumu gösterir ilgili Bankadan alınacak Banka Referans Mektubu, (muhammen bedelin asgari %10'u kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisi) (teyit yazılı.) Banka referans mektubunun en fazla ihale tarihinden önceki üç ay içinde düzenlenmiş olması gerekir.
h) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesinden alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.
ı) Darıca Belediyesinden alınmış Borcu yoktur Belgesi
i) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belge.
j) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair yer gördüm belgesi.
k) Darıca Belediye Başkanlığı veznesine veya banka hesabına yatırılmış geçici teminat alındı makbuzu veya Darıca Belediye Başkanlığı adına 2886 sayılı Yasaya göre alınmış yukarıda tutarı belirtilen geçici teminat mektubu, (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı)
l) Darıca Belediye Başkanlığı veznesine veya banka hesabına yatırılmış, İhale güvence bedeli makbuzu
m) İhale dokümanı satın alındığına dair makbuz
n) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a, b, c, d, e, h, ı, i) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.
o) Teklifi mektubu (İhale Şartnamesinin 6. maddesine göre hazırlanmış)
ö) En az 10 yıl süre ile Turizm tesisi veya dinlenme tesisleri veya açık alan eğlence tesisleri işletmiş olduğunu belgelemek
p) Tahliye Taahhütnamesi.
V - 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83. maddesine göre yasak fiil ve davranışlarında bulunup, ihalelere katılmaktan geçici yasaklama kararı alınanlar bu ihaleye giremeyecektir).
VI - İhaleye katılabilmek için; İhale Şartnamesinin 6 ncı maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini, aynı şartnamenin 7 nci maddesi doğrultusunda yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar Darıca Belediye Başkanlığı Ek Hizmet Binasının 3. katındaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.
VII - İsteklilerin başvuru dosyaları iade edilmeyecek olup, ihale üzerinde kalmayan istekli/isteklilerin geçici teminatları iade edilecektir.
VIII - Teklif dosyası, Darıca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne verilecek olup, dosyalar İdareye verildikten sonra dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
IX - Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
X - İşbu ilana ait ilan bedelleri dahil tüm giderler (karar pulu bedeli damga vergisi v.s.) ihale üzerinde kalan gerçek kişi veya tüzel kişiliklerden sözleşme yapılmadan önce tahsil edilecektir.
XI - İdare gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
Tel        :  444 74 41- 0 262 745 39 90 - Dahili: 1318-1319
Faks     :  0 262 745 29 00
E-Mail  :  [email protected]
İlan olunur.

 


Geri Dön