24 / 04 / 2024

DASK başkanından kiracılara sigorta çağrısı!

 DASK başkanından kiracılara sigorta çağrısı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıa, iki hafta gibi kısa bir sürede yeni yasanın olumlu sonuçlarım almaya başladıklarını belirtti.



DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, iki hafta gibi kısa bir sürede yeni yasanın olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek şunları ifade etti: "Yeni kanunla birlikte zorunlu deprem sigortası ve DASK daha sağlam bir yasal çerçeveye kavuştu. Yasa yürürlüğe girene kadar sadece tapu işlemlerinde ve konut kredilerinde gündeme gelen zorunlu deprem sigortası artık elektrik ve su abonelik işlemlerinde de kontrol ediliyor. Yeni elektrik ve su aboneliklerinde zorunlu deprem sigortası şartı aranması poliçe satışını dddi biçimde artırdı. Hem mevcut konutlarda hem de bundan sonra inşa edileceklerde abone değişikliği olması durumunda işlemin tamamlanabilmesi için o konutun zorunlu deprem sigortasının bulunması gerekiyor."


Yazıcı, uygulamayla ilgili kuruma bildirilen problemlere de değinerek "Bize gelen problemlerin başında abonelik işlemi yapmaya giden kiralanan, konuta ait zorunlu deprem sigortası poliçesinin olup olmadığı bilgisine, varsa da poliçe bilgilerine ulaşmada yaşadıkları zorluklar geliyor. Ev sahiplerinin, konutianna ait poliçe bilgilerini kiracıları ile paylaşması sorunu çözecektir. Ayrıca ev sahipleri www.dask.gov.tr adresinden veya Alo DASK 125 hattından kimlik numaraları ve ev adreslerine ilişkin bilgileri vererek poliçe bilgilerini öğrenebilirler" dedi.


 


Geri Dön