28 / 03 / 2024

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Peki, DASK sigortası yaptırmazsam ne olur diyorsanız işte yanıtı..



DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


Bugün birçok mesken ve işyeri sahibi DASK sigortasını yaptırmıyor. Peki, siz de DASK sigortası yaptırmazsam ne olur, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK sigortasının yapılmaması..

DASK sigortasını yaptırmayanlar kimselere herhangi bir idari para cezası uygulanmıyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Ancak bu sigortanın yapılması halinde kiralama ve alım satım işlemleri gerçekleşebiliyor.


Konut sigortası ile DASK arasındaki fark!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön