26 / 04 / 2024

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.



Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce meydana gelen ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar nedeniyle olduğunu söyledi.

Uçar, "Datça, 1986 yılında kaçak yapılarla tanıştı. Palamutbükü ve Mesudiye'de çoğunlukta olmak üzere her yerde kaçak yapılar var. Kaçak yapıyı durdurma, tespit etme ve yapılan tespitlerin sonucunda 1-2 bina haricinde yıkım gerçekleşmedi. Yıkımlardan önce vatandaşların konut yapabilmelerini sağlayacak olan planları yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bölge Gündem'de yer alan habere göre; Datça ve Bozburun yarımadalarının 1990'da özel çevre koruma bölgesi olarak ilan edilmesinden sonra Yaka ve Cumalı mahallelerinde imar planları gerçekleşmedi. 2 kilometrelik sahil şeridinde bulunan turizmcilerin gözde bölgeleri arasında bulunan Palamutbükü mevkisinde geçtiğimiz hafta, sağanak sonrası su baskınları meydana geldi. Çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınları nedeniyle maddi oluştu.

Bölgede yer alan su baskınları Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar önderliğinde 10 CHP'li, 3 AK Parti'li ve 2 MHP'li meclis üyesinin hazır bulunduğu belediye meclisinde konuştu.

Aralık ayı olağan meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Uçar, Datça'da konuşulması gereken en önemli sorunların başında kaçak yapıların geldiğini belirterek, "Datça,1986 yılında kaçak yapılarla tanıştı. Palamutbükü ve Mesudiye'de çoğunlukta olmak üzere her yerde kaçak yapılar var. Kaçak yapıyı durdurma, tespit etme ya da yapılan tespitlerin sonucunda bir, iki bina haricinde yıkım gerçekleşmedi. Ancak yıkımlardan önce vatandaşların konut yapabilmelerini sağlayacak olan planları yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sorunun çözülmesi amacıyla arayış içinde olduklarını söyleyen Başkan Uçar, "Biz hangi şartlarda olursa olsun, oradaki insanları yağmur sularından kurtarma konusunda çözümler üretmeliyiz ki, bir daha benzer üzücü olaylar yaşanmasın. Biz vatandaşımızın yanındayız. Ancak halkımızın da sele karşı gerekli önlemleri mutlaka alması gerekir. Yoksa "nerede belediye, nerede devlet" diyerek oradaki sıkıntıların çözüme kavuşturulması mümkün değil. Bu bir gerçek, orada imar planı yok. Geçmişte tarım yapılırken var olan hendeklerin hepsi kapatılmış durumda. Araziler, avlu içine alınmış, taş duvar yapılmış. Yağmur sularının denize ulaşmasının önüne adeta set çekilmiş. Datça Belediyesi olarak her şeye nasıl bir çözüm buluruz diye, inceleme başlattık. Umarız soruna çözüm buluruz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön