25 / 04 / 2024

Davut Aydın: Kültür Başkentliği için üniversitemizden 500 milyon lira istediler!

Davut Aydın: Kültür Başkentliği için üniversitemizden 500 milyon lira istediler!

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği için kendilerinden 500 milyon lira talep edildiğini öne süren Davut Aydın, ısrarlara rağmen bu parayı vermediklerini söyledi



Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) eski rektörü Prof. Dr. Davut Aydın,  TOKİ  ve Türk Kültür Başkenti Ajansı'na yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği için kendilerinden 500 milyon lira talep edildiğini öne süren Aydın, ısrarlara rağmen bu parayı vermediklerini söyledi. Aydın, "Bu konuda çok mücadele verdik. En son, 500 milyon yerine 49 milyon 990 bin lira aktardık. Üniversite olarak yürüttüğümüz eğitim, panel, seminer ve konferanslar için de 70 milyon liralık ekstra masraf yaptık. Toplam harcamamız 120 milyon lirayı buldu." diye konuştu. Aydın, TOKİ üzerinden yapılacak stadyumun finansmanının da AÜ tarafından karşılanmasının istendiğini öne sürdü. Üniversitede düzenlenen törenle rektörlüğü Prof. 

Dr. Naci Gündoğan'a devreden Prof. Dr. Davut Aydın, önemli açıklamalar yaptı. Özellikle TOKİ ile ilgili iddiaları dikkat çekti. Prof. Aydın, Eskişehir'in meydanlarının, TOKİ üzerinden yapılacak stadyumlarının masrafının Anadolu Üniversitesi olarak kendilerine finanse ettirilmek istendiğini söyledi. Yeni dönem için de şu mesajı verdi: "Bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. 

Davut Aydın'ın dik durduğu gibi yeni yönetimin de bu anlamda dik durmasını bekliyorum." 


Zaman


Geri Dön