28 / 03 / 2024

Davut Çetin: Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamı taşınmalı!

Davut Çetin: Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamı taşınmalı!

ATSO Başkanı Davut Çetin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamının taşınması gerektiğini söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yılın ilk meclis toplantısında Başkan Davut Çetin'den ilginç bir öneri geldi.



Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin başka yerlere taşınması gerektiğini ifade eden Davut Çetin, "Yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilebilecek yerlerde eskimiş kamu lojmanları kentin ekonomik ve sosyal yaşamına değer katacak biçimde değerlendirilmelidir. Örneğin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orduevi ve lojmanları da daha güzel bir yere taşınabilir" diye konuştu. Çetin, Antalya Müzesi'nin de Karayolları Bölge Müdürülüğü'nün lojmanlarına doğru genişlemesi gerektiğini söyledi. Birçok semtte bireysel dönüşüm projelerinin başladığına değinen Çetin, "Acilen semt bazında projelendirmeler yapılmalı. Yolu yetersiz, parkı olmayan, sosyal alanı olmayan mahalleler yerine doğru dürüst mahalleler ortaya çıkarılmalıdır. Dönüşüm master planı çıkana kadar bireysel projelere izin verilmemeli, yapı ruhsatı tatili getirilmelidir" dedi.


İDEAL MODEL ÇIKSIN 

Kaleiçi'ne bu anlamda bir öncelik verilebileceğine değinen Çetin, "Kaleiçi'nde halen yıkılması gereken çok sayıda beton bina veya yapı bulunuyor. Artık bunlar da yıkılmak zorundadır" dedi. Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları ve meslek örgütlerinin katılımıyla bir kentsel dönüşüm arama konferansı yaparak, ideal bir model çıkartmayı hedeflediklerini anlattı.,



Sabah Akdeniz



Geri Dön