25 / 04 / 2024

Decathlon, Naitulus AVM'ye geliyor!

Decathlon, Naitulus AVM'ye geliyor!

Decathlon uzun zamandır beklediği AVM'de mağaza açıyor. Naitulus AVM'de yer kiralayan firma açılışı eylül ayında yapacakmış...



Türkiye'nin en büyük spor perakende zinciri Decathlon uzun zamandır beklediği AVM'de mağaza açıyor. İstanbul'un Anadolu yakasının büyük alışveriş merkezi Naitulus AVM'de yer kiralayan firma açılışı eylül ayında yapacakmış.

Firma, Marks&Spencer'ın başka bir alana geçmesiyle boşalan mağazayı kiralamış. Toplam alan 3-4 bin metrekareye yakın olacakmış.

Para'da yer alan habere göre; Markanın gelecek olması AVM'deki markalan da heyecanlandırmış. 6 binden fazla ürün çeşidi, 70'in , üzerinde spor branşıyla ilgili giyim I ürünü, spor aleti satışıyla markanın AVM'de yoğun bir müşteri potansiyeli yaratacağı düşünülüyormuş. Hemen yanında bulunan Cinemaximum Sinema çalışanları, Decathlon mağazasına olacak müşteri akışının sinema ve kafe alanına hareket getireceğini söylüyorlarmış. Şirket, geçtiğimiz Eylül ayında Kadıköy gölgesindeki Optimum AVM'de 3 bin metrekarelik bir mağaza açmıştı. Decathlon ilk olarak 2006'da Türkiye'ye ihracat yoluyla İdi. Potansiyeli görünce mağaza açma kararı aldı, iki yıllık pazar aştırmalarının ardından 2009'da İstanbul'da ofis açtı, ilk mağaza Ankara'da Kentpark'ta açıldı. 2013'te internetten satışlara (taşladı. 2017'de Great PlaceTo Work ödülü alarak Türkiye'nin en ikinci işvereni oldu. Geçen yılı 13 ilde 33 ile kapattı. Türkiye'de maliyete başladığında spor perakende pazarı yıllık yüzde 6 İnanında büyürken şimdilerde bu büyüme yüzde 15'e ulaştı.

Sporu erişilebilir hale getirme konusunda önemli katkı sağlayan rket, bakalım bir süredir marka atılımı yapamayan Nautulius AVM'ye müşteri akını sağlayacak mı?..


Geri Dön