28 / 03 / 2024

DEDAŞ, borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriğinin kesildiğini duyurdu!

DEDAŞ, borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriğinin kesildiğini duyurdu!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriklerinin kesildiğini bildirdi. DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin belediyelerden alacağının 130 milyon lirayı aştığı belirtildi...




Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriklerinin kesildiğini bildirdi.


DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin belediyelerden alacağının 130 milyon lirayı aştığı, borçlarını ödemeyen belediyelerin elektriklerinin kesileceği uyarısının daha önce yapıldığı hatırlatıldı. 


Şirketin, bölge genelinde elektrik borcunu ödemeyen 109 belediye, resmi kurum ve köy içme suyu aboneliğinin elektriğini kesmek üzere harekete geçtiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"İlk etapta 2 il merkezi ve 18 ilçe belediyesinin elektriği kesildi. Dicle Elektrik, ayrım yapmaksızın bölgede borcu bulunan ve bunu ödemeyen resmi kurumların yanı sıra 400 köye ait içme suyu şebekesinin de elektriğini kesti. Cari dönem borçlarının yanı sıra, eski borçlarını yapılandırıp ödeyenlerin haricinde kalan borçlu belediyelerin elektriği kesilmeye başlandı. Dicle Elektrik ekipleri, dün Batman Belediyesi’nin yanı sıra Kozluk, Birecik, Siverek ve Akçakale belediyelerinin elektriğini kesti. Borçlarını ödemeleri konusunda daha önce birçok kez uyarılan ancak gerekli ödemeyi yapmayan Şırnak Belediyesi'nin yanı sıra Şanlıurfa’nın Suruç, Harran, Ceylanpınar, Hilvan, Bozova ve Halfeti, Diyarbakır’ın ise Çermik, Ergani, Dicle, Eğil, Çüngüş, Çınar, Bismil ve Silvan belediyelerinin elektriği de bugün kesildi."



AA




Geri Dön