05 / 05 / 2024

Yeşil GYO borçlarını yapılandırıyor!

Yeşil GYO borçlarını yapılandırıyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Innovia 4 projesinin inşaatının durduğunu ancak borçlarını yeniden yapılandıracaklarını ve projeye devam edeceklerini açıkladı...



Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) finansal sektöre olan borçların yeniden yapılandırılması hakkında açıklama yaptı.

15 Ağustos 2018 tarih ve 30510 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelik kapsamında, finansal sektöre olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması işlemlerine yönelik Yeşil GYO gerekli çalışmaları yaparak görüşmelere başladı.

Şirket, Innovia 4 Projesi'nin gecikmesi ve artan maliyetler nedeniyle öngörülemeyen mali yük oluşturması nedeniyle ödemelerimizde aksaklıklara neden olmuş olsa da, yönetmelik kapsamında bankalardan ilave kaynak elde ederek ve varlıklarımızdan bir kısmını satma yolu gibi çözümler üreterek inşaatlarını tamamlamayı planladığını, finans kurumları ile Çerçeve Anlaşma imzalanıncaya kadar inşaatı durdurduğu kamuoyuna ve yatırımcılara açıkladı.

Yeşil GYO'nun KAP açıklaması: 
15.08.2018 tarih ve 30510 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelik kapsamında, finansal sektöre olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması işlemlerine yönelik şirketimiz gerekli çalışmaları yaparak görüşmelere başlamıştır.
  
Innovia 4 Projesi'nin gecikmesi ve artan maliyetler nedeniyle  öngörülemeyen mali yük oluşturması nedeniyle ödemelerimizde aksaklıklara neden olmuş olsa da, yönetmelik kapsamında bankalardan ilave kaynak elde ederek ve varlıklarımızdan bir kısmını satma yolu gibi çözümler üreterek inşaatlarımızı tamamlamayı planladığımızı, finans kurumları ile Çerçeve Anlaşma imzalanıncaya kadar inşaatı durdurduğumuzu kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla sunarız.

 

Innovia 4 mağdurları Saraçhane Parkı'nda toplandı!
 


Geri Dön