25 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurları Saraçhane Parkı'nda toplandı!

Innovia 4 mağdurları Saraçhane Parkı'nda toplandı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yıllardır evlerine kavuşamayan konutzedeler bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.



 

Innovia 4 mağdurları bugün Fatih Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bir araya gelerek Esenyurt planlarına onay veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine sesini duyurmak istedi. Fakat grubun İBB binası önünde eylem yapmasına izin verilmeyince vatandaşlar Saraçhane Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı. Esenyurt'daki diğer konutzedelerin de destek verdiği mağdurlar “Esenyurt'ta 30 bin inşaat hak mağduru İstanbul'da 100 bin. Sesimizi duyan yok mu?” pankartı açtı.

Esenyurt İmar Mağdurları Tertip Komitesi adına mağdur Özlem Hanelçi tarafından yapılan açıklamada 2011 yılında Yeşil İnşaat'tan daire alan ve 2013 yılında teslim sözü verilen vatandaşların konutlarına hala kavuşamadıkları belirtildi. Hanelçi yaptığı basın açıklamasında “Kat malikleri olarak tüm yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmemize karşın çözümsüz kaldık. Yeşil İnşaat'ın sahibi tarafından sürekli oyalandık. Engin Yeşil önce imar problemini gündeme getirerek Esenyurt Belediyesi'ni suçladı. Sonra ise ekonomik kriz var dedi. Ardından OHAL'i bahane ederek inşaatları yavaşlattı. Davalar açtık ancak sorunu aşamadık. Şantiyeler kapandı, taşeron iş bıraktı, imalat durdu. Hak edilmiş kiralarımız ödenmedi” diye konuştu.

Devlet yetkililerine ve Esenyurt imar planlarına onay veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine seslenen Hanelçi “Herkesi talebimize, mücadelemize duyarlı olmaya davet ediyoruz. Binlerce aileyi perişan eden bu soruna acil çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Eylemde aynı sorunu yaşayan diğer konut projelerinin mağdurları da tepkilerini dile getirdi. Makromtek Esenyurt mağduru Fahri Kaygu “Esenyurt'ta konut mağduriyeti yok organize konut dolandırıcılığı var. Yürüttüğümüz hukuki mücadeleden de sonuç alamadık” dedi.

Makbule Aydın da “Cumhurbaşkanı biz anneleri ağlatmasın. 7 senedir isyan ediyoruz, yazık değil mi bizlere? Sayın Cumhurbaşkanım hiç kimseye gitmeye gerek yok bir kelimeye bakıyor bizim ev sahibi olmamız. Biz evimizi istiyoruz” dedi.

Innovia 4'ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var

Kamil Engin Yeşil kimdir?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön